Bagi Iván szerint régen jó kritikákat kaptak a baloldali felületeken, de mióta bizonyos közéleti kérdésekben muszáj őszintén megnyilvánulnia, ez megváltozott

Média
2019 május 23., 11:21
comments 194

Nem igazán tartom művészetnek, amikor valaki kifejezetten rosszindulatból gúnyolódik másokon

- többek között ezt mondja a Magyar Hírlapnak adott interjújában Bagi Iván, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének egyik vicces embere, aki arról is beszél, hogy

mindig is ügyeltek arra

hogy egyik politikai oldalt se kíméljék, mindenkit egyformán kritizáljanak, hiszen az a dolguk fellépőtársával Nacsa Olivérrel együtt.

A mindkét oldallal ugyanannyira kritikus nevettető a vele készített interjúban Magyar Hírlapnak azt mondja:

„az emberek egyre inkább nehezményezik, hogy nincs valódi beleszólásuk az európai egyesült államok kialakítása felé haladó brüsszeli politikába. Ezzel szemben a jobboldal üzenete teljesen világos, a normalitás talaján állva fogalmazza meg az erős nemzetek közösségének gondolatát.”

Egyébként nagyon kell vigyázni, hogy mit mond az ember, Bagi szerint ugyanis

„aki pusztán csak megkérdőjelezi a jelenleg uralkodó ideológiát, azt [külföldön] rögtön a legerősebb jelzőkkel illetik. Az árral szemben nehéz úszni.”

Ennek az aggasztó folyamatnak sajnos itthon is látszanak bizonyos részei, Bagi szerint például megváltozott velük szemben a kritikusok hozzáállása, mióta őszintén beszélnek bizonyos kérdésekről:

„Szükség van egy alapvető értékrendre. A közszereplők többségének életében eljön az a pillanat, amikor az ember úgy érzi, hogy bizonyos közéleti kérdésekben muszáj őszintén megnyilvánulnia. Példának okáért amíg ez a pillanat nálunk nem jött el, kaptunk jó kritikákat is a Magyar Narancsban, illetve egyéb baloldali felületeken. Ez a helyzet azóta változott meg gyökeresen, mióta bizonyos kérdésekben időről időre elmondjuk a véleményünket, mivel úgy érezzük, ezt kell tennünk.”

A humorista azt mondja,

„mindennel lehet viccelni, de nem mindegy, hogyan tesszük”

Ő 2018 szilveszterén például úgy viccelt a Fidesszel, hogy kormánypárti kampányszöveget olvasott fel a televízióban. Bagi Iván egyébként utoljára március végén fejtette ki, hogy a humoristáknak szeretettel és nem gúnnyal kell nyúlni a közéleti szereplőkhöz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.