Orbán: A liberális világmaffia beavatkozása okoz szenvedést Magyarországon

POLITIKA
2019 május 24., 17:58
comments 696

Orbán Viktor a HírTV-n beszélt az európai parlamenti választásról. Az indoklás szerint azért kellett megszólalnia, mert a baloldal elképesztő erőkkel kampányol, ezért neki is fel kell vennie a kesztyűt, de az interjú pont olyan volt, mint amilyeneket kéthetente ad a Kossuth Rádiónak, csak itt látni is lehetett, nem csak hallani. A várakozásoknak megfelelően arról beszélt az interjú elején, hogy a meccs nincs lefutva, a választás végéig nyomni kell a kampányt, valamint migráció,

migráció,

migráció,

migráció.

Heinz-Christian Strache ibizai videójáról és az osztrák kormányválságról Orbán azt mondta, hogy az ausztriai ügyvivő kormány most fokozatosan visszaállítja a bevándorláspárti intézkedéseket, amiket a napokban menesztett szabadságpárti miniszterek eltöröltek. Orbán szerint az osztrák kormányt vissza akarják terelni a bevándorláspárti kormányok akoljába.

link Forrás

A magyar miniszterelnök szerint a mostani választás nemcsak az Európai Parlament összetételéről dönt, hanem a jelenlegi európai kormányokat is megerősíti vagy meggyengíti a pozíciójában. „Ha nekem erős felhatalmazást adnak, ha megvastagítják a hangomat, ha én jó fizikai állapotban tudok ott megjelenni”, akkor Orbán szava többet nyom majd a latban az európai politika meghatározásakor az Európai Tanácsban, és ezt kell elérni.

A riporter a klímavédelemről is kérdezte a miniszterelnököt, kitért a mai Deák téri tüntetésre, aminek szervezői a kormánymédia szerint Soros Györggyel állnak kapcsolatban. Orbán azt mondta, Magyarországon mi nem a orosz választási befolyástól szenvedünk, hanem „a Soros-féle beavatkozástól szenvedünk (...),

a liberális világmaffia beavatkozása okoz szenvedést Magyarországon”.

link Forrás

Hogy elválnak-e a Néppárt és a Fidesz útjai, azt Orbán még nem tudta megmondani, szerinte ezt a vitát a választás után kell majd lefolytatni. A miniszterelnök szerint a néppárti és a szocialista csúcsjelölt között nem látni tartalmi különbséget, Weber és Timmermans „ugyanazt mondják, ugyanazon a brüsszeli blabla-nyelven”. A miniszterelnök azt mondta, meg kell nézni, merre vezetnek majd a választás után a Néppárt útjai, és ha rossz irányba, akkor nem szabad utánuk ugrani a kútba.

Orbán szerint egyébként a választás után felbolydul az eddig stabil európai politika, és ezentúl ügyek mentén fognak majd kisebb szövetségek kialakulni az EU vezetésében.

Ha valakinek annyira nem drága az ideje, hogy megnézné a teljes interjút, az itt teheti meg:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.