9,3 milliárd forintos veszteséggel zárta a BKV a tavalyi évet

közlekedés
2019 május 28., 13:26
comments 213

Az üzleti tervhez képest 6 milliárd forinttal kevesebb, 9,3 milliárd forint veszteséggel zárta a 2018-as pénzügyi évet a BKV - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

Ez a tervezettnél magasabb bevételek mellett elsősorban annak köszönhető, hogy a BKV hatékonyan gazdálkodott a rendelkezésére bocsátott forrásokkal, és mind a tárgyi, mind a személyi jellegű ráfordításoknál jelentős megtakarítást ért el a tervezett értékekhez képest 

- közölték.

A veszteség ellenére a BKV folyó működési költségeinek finanszírozása 2018-ban is folyamatosan biztosított volt, így a cég pénzügyi helyzete stabil, a 2015-ös állami adósságkonszolidáció óta nem szorul banki kölcsönre - olvasható a közleményben. 

Hozzátették: a veszteség számviteli jellegű, elsősorban annak a következménye, hogy a BKV eszközpótlásának és eszközfelújításainak finanszírozása nem kizárólag az értékcsökkenés okán valósult meg 2018-ban, hanem a kormány és a fővárosi önkormányzat egyéb fejlesztési forrásokat biztosított e célra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.