Putyin legfontosabb washingtoni szövetségese volt, majd veresége után átnyergelt a marihuánabizniszbe

külföld
2019 május 31., 06:54
comments 16

A tavalyi, amerikai félidős választásokon dőlt el, hogy vereséget szenvedett és ezért 30 év után távozik a kongresszus egyik legellentmondásosabb képviselője, Dana Rohrabacher. A republikánus képviselőt sokszor csak Vlagyimir Putyin legnagyobb amerikai rajongójaként emlegették, és az Orbán-kormánynak is támogatója lett Washingtonban. Mint azóta kiderült, Rohrabacher nagyon mélyen benne volt az oroszok zsebében.

A tudományellenes nézeteiről is ismert Rohrabacher politikusi karrierje véget ért ugyan 2018-ban, de nem olyan fából faragták, hogy ne találja fel magát: most a Twitterén jelentette be, hogy főrészvényese és a tanácsadótestület tagja lett egy kaliforniai marihuána-hirdetésre szakosodott vállalatban, a BudTrader-ben. A BudTrader magát a fű Craiglistjeként emlegeti, azaz azt ígérik, hogy segítenek összekötni a kereskedőket a vásárlókkal. 

link Forrás

Rohrabacher egyben azt is bejelentette, hogy folytatni fogja harcát, hogy országosan is elősegítse a marihuána legalizációját.  

A BudTrader vezérigazgatója, a 35 éves Brad McLaughlin múlt héten jelentette be, hogy várják a befektetők érkezését, és a jelek szerint hamar meg is találták az emberüket a kongresszusból 16 ciklus után távozó képviselőben. 

photo_camera Fotó: Paul Zinken/dpa Picture-Alliance/AFP

Rohrabacher belépése a piacra nem meglepetés, régóta küzdött már a legalizáció mellett: 2014-ben részt vett egy nagy jelentőségű rendelet megalkotásában, amely megtiltotta az Igazságügyi Minisztériumnak, hogy közpénzből emeljenek vádat olyan árusítók ellen, akik olyan államban kínálnak orvosi marihuánát, ahol a használat amúgy legális. 

Nem Rohrabacher az egyetlen egykori kongresszusi képviselő, aki a nagyon virágzó fűbizniszben helyezkedett el politikai karrierje után: a korábbi házelnök, John A. Boehner is egy kanadai orvosi marihuána-vállalatban talált magának pozíciót, és két egykori demokrata politikus, Joseph Crowley és Tom Daschle is a magánszektornak ezt a szegmenést választotta.

Rohrabacher, aki Donald Trump egyik leglelkesebb védelmezője volt politikusként, korábban azt jósolta, hogy az elnök országosan is legalizálni fogja a füvet a félidős választás után. Sokan jó jelnek vették Jeff Sessions belügyminiszter távozását, aki ismerten legalizáció-ellenes volt, de egyelőre a szövetségi szinten nem történt változás. (RollCall)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.