Az orosz kormány szerint túlértékelik a normandiai partraszállás jelentőségét

Az orosz elnök azt mondta, nem gond, hogy meg sem hívták a normandiai partraszállás 75. évfordulójára emlékező ünnepségre, Franciaországba. Pedig 2014-ben, a 70. évfordulón még ott volt. Most egy szentpétervári fórumon annyit mondott, hogy volt elég dolga Oroszországban.

Fotó: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AFP

Vlagyimir Putyint azután kérdezték meg erről, hogy az orosz kormány azt mondta a partraszállásról, hogy nem az változtatta meg a II. világháború menetét. Oroszország szerint a Nyugat alulértékeli a Szovjetunió szerepét a háború megnyerésében.

1944. június 6-án hajnalban kezdték meg partraszállásukat az angolszász szövetségesek Normandiában, megnyitva ezzel a harmadik frontot a náci Németországgal szemben Európa felszabadításáért. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.