Busz helyett koromfekete füstöt okadó motoros sárkány közlekedik az Üllői úton

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gábornak tartozunk hálával, amiért saját egészségét is kockára téve szélvédőjén keresztül videóra vette, amint egy nehezen beazonosítható motoros szörny kígyózik át épp az Üllői útról a Baross utcába:  

Az útvonal alapján alighanem a 9-es vagy a 100E jelzésű járműről lehet szó, a BKV járműállományát számon tartó nyilvántartás szerint pedig egy 2004-ben forgalomba állt, azaz 15 éve közlekedő Volvo 7700 A jelzésű buszt látunk működésben a felvételen. 

Ha esetleg a fenti képsor nem volna meggyőző, számaink is vannak arról, hogy a budapesti buszállomány nagyon nagyon öreg. És mérgező.

Nagyjából egy éve foglalkoztunk részletesen a fővárosi buszpark állapotával.  Budapesten a BKK szervezésében 1383 busz jár-kel rendszeresen, és a gépek fele öreg, azaz 10 évnél idősebb, többnyire valamelyik európai nagyváros leselejtezett járműve.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.