Busz helyett koromfekete füstöt okadó motoros sárkány közlekedik az Üllői úton

Gábornak tartozunk hálával, amiért saját egészségét is kockára téve szélvédőjén keresztül videóra vette, amint egy nehezen beazonosítható motoros szörny kígyózik át épp az Üllői útról a Baross utcába:  

Az útvonal alapján alighanem a 9-es vagy a 100E jelzésű járműről lehet szó, a BKV járműállományát számon tartó nyilvántartás szerint pedig egy 2004-ben forgalomba állt, azaz 15 éve közlekedő Volvo 7700 A jelzésű buszt látunk működésben a felvételen. 

Ha esetleg a fenti képsor nem volna meggyőző, számaink is vannak arról, hogy a budapesti buszállomány nagyon nagyon öreg. És mérgező.

Nagyjából egy éve foglalkoztunk részletesen a fővárosi buszpark állapotával.  Budapesten a BKK szervezésében 1383 busz jár-kel rendszeresen, és a gépek fele öreg, azaz 10 évnél idősebb, többnyire valamelyik európai nagyváros leselejtezett járműve.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.