Busz helyett koromfekete füstöt okadó motoros sárkány közlekedik az Üllői úton

közlekedés
2019 június 12., 09:34
comments 224

Gábornak tartozunk hálával, amiért saját egészségét is kockára téve szélvédőjén keresztül videóra vette, amint egy nehezen beazonosítható motoros szörny kígyózik át épp az Üllői útról a Baross utcába:  

link Forrás

Az útvonal alapján alighanem a 9-es vagy a 100E jelzésű járműről lehet szó, a BKV járműállományát számon tartó nyilvántartás szerint pedig egy 2004-ben forgalomba állt, azaz 15 éve közlekedő Volvo 7700 A jelzésű buszt látunk működésben a felvételen. 

Ha esetleg a fenti képsor nem volna meggyőző, számaink is vannak arról, hogy a budapesti buszállomány nagyon nagyon öreg. És mérgező.

Nagyjából egy éve foglalkoztunk részletesen a fővárosi buszpark állapotával.  Budapesten a BKK szervezésében 1383 busz jár-kel rendszeresen, és a gépek fele öreg, azaz 10 évnél idősebb, többnyire valamelyik európai nagyváros leselejtezett járműve.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.