Busz helyett koromfekete füstöt okadó motoros sárkány közlekedik az Üllői úton

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gábornak tartozunk hálával, amiért saját egészségét is kockára téve szélvédőjén keresztül videóra vette, amint egy nehezen beazonosítható motoros szörny kígyózik át épp az Üllői útról a Baross utcába:  

Az útvonal alapján alighanem a 9-es vagy a 100E jelzésű járműről lehet szó, a BKV járműállományát számon tartó nyilvántartás szerint pedig egy 2004-ben forgalomba állt, azaz 15 éve közlekedő Volvo 7700 A jelzésű buszt látunk működésben a felvételen. 

Ha esetleg a fenti képsor nem volna meggyőző, számaink is vannak arról, hogy a budapesti buszállomány nagyon nagyon öreg. És mérgező.

Nagyjából egy éve foglalkoztunk részletesen a fővárosi buszpark állapotával.  Budapesten a BKK szervezésében 1383 busz jár-kel rendszeresen, és a gépek fele öreg, azaz 10 évnél idősebb, többnyire valamelyik európai nagyváros leselejtezett járműve.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.