Mészáros Lőrinc „ingyen” vizét osztogatja a MÁV a pályaudvarokon

ÉLET
2019 június 12., 12:25
comments 172
photo_camera Vivien a Déliben Fotó: botost / 444

A szerda 0 órától érvényes harmadfokú hőségriadóra tekintettel a MÁV-Start déltől egészen a riasztás végéig ingyen ásványvizet biztosít utasainak - adta hírül szárazon kedd délben az MTI. 

A vízosztás Budapest főbb pályaudvarain (a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron) és a nagyobb vidéki (a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szegedi, a kecskeméti, a szolnoki, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a zalaegerszegi, a siófoki, a veszprémi, a tapolcai és a celldömölki állomásokon) történik. 

photo_camera Vízrakomány a Déliben Fotó: botost / 444

Botos Tamás az egyik helyszínre, a Délibe sietett, és hamar kiderült, hogy Mészáros Lőrinc vizeit osztják az arra szomjazóknak. 1,2 milliárd forintért szerződött tavaly a MÁV a felcsúti birodalomhoz tartozó Vivienvíz Kft.-nek azért, hogy cserébe sok vizet kapjon. Nagyon sok vizet.

A Közbeszerzési Értesítő szerint több mint 20 millió üveg eldobható üveg palack vizet rendelt a cég csak tavaly a vizes cégtől. Egyébként a vízosztás és a Mészáros-vízosztás olyannyira nem új, hogy a négy éve Mészáros-kezekbe került Vivienvíz első nagyobb üzlete azonnal a MÁV-val köttetett. 

Aztán egy évre rá, 2016 augusztusában 486,6 millió forint értékű keretszerződést kötött a MÁV Zrt. a Vivienvízzel, és a cég tavaly előtti 646 milliós, és tavalyi 695 milliós árbevétele egyaránt arra utal, hogy ez a szerződés a vállalat fő bevételi forrása. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt