Gulyás: A kormány nem tud, és nem is akar beleszólni Handó Tünde mandátumának lerövidítésébe

A napokban több hír is megjelent azzal kapcsolatban, hogy Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke esetleg mandátumának lejárta előtt otthagyhatja posztját, és esetleg Stumpf István helyett, alkotmánybíróként folytathatja karrierjét. Ezzel kapcsolatban a 444 is hallott folyosói pletykákat az igazságügy környékén, de azok mind arról szóltak, hogy bár a kormány szívesen látná Handót alkotmánybíróként, az OBH elnöke nem akarja feladni a mostani pozícióját.

Handónak 2018 óta zajlik egyre kínosabb konfliktusa a munkáját ellenőrző Országos Bírói Tanáccsal, részben erre is megoldást jelenthetne, ha távozna az OBH élésről, miközben Stumpf István alkotmánybíróként többször is fogalmazott meg a politikai elvárásoktól eltérő véleményt, így sanszos, hogy őt a mandátuma lejártakor, július végén nem választják újra. Ilyen értelemben két legyet ütne egy csapásra a kormányzat, ha Handóból sikerül alkotmánybírót csinálni, egyrészt csitulhatnak az igazságszolgáltatáson belüli súlyos konfliktusok, másrészt megbízható ember kerül a néha renitenskedő Stumpf helyére az alkotmánybíróságon.

A 444 ezzel kapcsolatban megkérdezte Gulyás Gergelyt a heti kormányszóvivői tájékoztatón, a miniszter pedig azt mondta, hogy Handó mandátuma 2020 végéig tart a

a kormány pedig nem tud, és nem is akar beleszólni mandátumának lerövidítésébe.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.