Mészáros Lőrinc veje átveszi a Haladást

2019 július 1., hétfő 12:15
296

Az Index ír arról a szombathelyi Haladás VSE közleménye alapján, hogy az első osztályból kiesett csapatot működtető társaság átveszi a klubot a többségi tulajdonosától, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-től. 

A szombathelyi klub anyagi gondjairól, a több száz millió forintos hiányról, illetve a fenntarthatatlanul működő új stadionról sok szó volt az elmúlt évben a sajtóban. Nemrég a kormány utalt ki 300 millió forintnyi üzemeltetési díjat, a klub pedig a várostól csak szigorú feltételekhez kötve kapott 150 millió forintos támogatást. 

A csapat amúgy 15 milliárd forintért kapott új stadiont, majd kiestek az NB1-ből

A Haladás társadalmi elnöke (egyben Mészáros Lőrinc veje), Homlok Zsolt a közleményben azt írta, hogy a klub már bizonyította, hogy gazdasági és sportszakmai szempontból is kiemelkedő eredményre képes. Hogy ezt a kiesés vagy a több százmilliós hiány alapján gondolja, az nem teljesen világos a közlemény alapján. 

Mint a közlemény írja, a Haladás VSE képes működtetni a futballklubot, és az anyagi gondok miatt Illés Béláéktól ajándékozás címén veszik át a többségi tulajdonrészt. 

„A Szombathelyi Haladás érték, megmentése kötelesség. A Haladás VSE egyszerre képes összefogni a sportolni vágyó fiatalokat, felnőtteket, profikat, amatőröket. Bízunk benne, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonostársként hozzájárul a futballklub helyzetének konszolidálásához. Ez pártpolitikától független érték, amely egyaránt fontos a városi, megyei és országos sportélet résztvevőinek” – emelte ki Mészáros Lőrinc veje. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt