Nyaranta 200 ezer turista fordul meg Hortobágyon, mégis leszerelték az egyetlen ottani bankautomatát

A takarékszövetkezetek működésének racionalizálása jegyében a Tiszántúli Takarék leszerelte hortobágyi ATM-jét, ami az egyetlen bankautomata volt a településen. Az 1500 lakosú településen ez az egy ATM volt, és egyik napról a másikra távolították el, sem a lakókat, sem az önkormányzatot nem értesítették a dologról. Azt mondták, helyette Takarék-busz jár majd hetente egyszer Hortobágyra.

Nyaranta 200 ezer turista fordul meg a környéken már csak az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Hortobágyi Nemzeti Park miatt is, ezért is furcsállták különösen a helyiek, hogy a Takarék úgy racionalizál, hogy leszereli az ATM-et. A döntést indokolhatja, hogy a takarékszövetkezet idén szűkítette hortobágyi fiókjának nyitvatartását, majd teljesen bezárta azt, és értékesítette az épületet. Az ATM ráadásul egy régi széria darabja volt, nehézkes a karbantartása, ugyanis csal belülről tölthető, és fűtött helyiséget is igényel.

A takarékszövetkezet szerint meghaladja a lehetőségeiket, hogy minden településen fiókjuk és automatájuk is legyen, de a hortobágyi önkormányzattal tárgyalnak az ATM elhelyezéséről. Remélik, hogy hamarosan újra lesz termináljuk a községben. (Magyar Hang via hvg.hu)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.