Kétmilliárddal tolja meg a kormány Németh Szilárd birkózó alapítványát

POLITIKA
2019 július 05., 05:40

A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, ami elrendeli, hogy a költségvetés újabb 2 milliárd forinttal támogassa a  Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány 2019-es tevékenységét és fejlesztési céljait. Az alapítványt még Németh Szilárd honvédelmi államtitkár/rezsibiztos/gasztroguru alapította, és a saját csepeli címére jegyezte be 2017-ben. Az alapítvány egyébként már akkor is kapott kétmilliárd forintot a költségvetésből birkozócsarnok építésére. Németh Szilárd akkor azt mondta, hogy azért nem a birkózószövetség építi az új csarnokot, mert az alapítvány ezt egyszerűbben tudja megtenni.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az előzetes 2,4 milliárd forintosra belőtt, háromszintes csarnok csak a beruházás első üteme. Lesz még egy 130 fős kollégium is, illetve az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztések. A teljes beruházás 4-4,5 milliárdba kerülhet. 

A mostani támogatás feltétele, hogy az alapítvány a támogatással megszerzett vagyont 15 éven belül nem idegenítheti el, illetve azt főcélként sporttevékenység végzésére kell hasznosítani. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.