Vizi E. Szilveszter érkezhet az MTA-tól erővel elszakított kutatóhálózatok élére

A Fidesz-közeli Magyar Hírlap értesülései szerint  Vizi E. Szilveszter lehet a frissen létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője. E hálózat alá lesznek beterelve azok a kutatóintézetek, melyeket a héten Palkovics László vezetésével megfosztottak autonómiájuktól, amikor kiszakították őket a Magyar Tudományos Akadémia alól. 

Palkovics szerint ezzel a változtatással „a kutatási szabadság nőni fog”, igaz, az MTA kutatói között nem nagyon akadt, aki osztotta volna ezt a nézetet.

Áder János, Csányi Sándor, Matolcsy György és Vizi E. Szilveszter 2016-banFotó: Bruzák Noémi

Mint a Magyar Hírlap most megszellőztette, Vizi E. a legesélyesebb jelölt a ELKH élére. A Fidesz felsővezetésével közismerten jó kapcsolatot ápoló orvos és farmakológus 2002 és 2008 között a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.