Vizi E. Szilveszter érkezhet az MTA-tól erővel elszakított kutatóhálózatok élére

A Fidesz-közeli Magyar Hírlap értesülései szerint  Vizi E. Szilveszter lehet a frissen létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője. E hálózat alá lesznek beterelve azok a kutatóintézetek, melyeket a héten Palkovics László vezetésével megfosztottak autonómiájuktól, amikor kiszakították őket a Magyar Tudományos Akadémia alól. 

Palkovics szerint ezzel a változtatással „a kutatási szabadság nőni fog”, igaz, az MTA kutatói között nem nagyon akadt, aki osztotta volna ezt a nézetet.

Áder János, Csányi Sándor, Matolcsy György és Vizi E. Szilveszter 2016-banFotó: Bruzák Noémi

Mint a Magyar Hírlap most megszellőztette, Vizi E. a legesélyesebb jelölt a ELKH élére. A Fidesz felsővezetésével közismerten jó kapcsolatot ápoló orvos és farmakológus 2002 és 2008 között a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.