Saját lábára állt, és megtette első önálló lépéseit Mészáros Lőrinc jobbkeze, aki erről a Figyelőnek beszélt

Megtiszteltetés volt Mészáros Lőrinc jobbkezének lenni

- ilyen erősségű mondatok olvashatóak Jászai Gellért Figyelőnek adott interjújában. Jászai egészen a közelmúltig "Mészáros Lőrinc" különféle érdekeltségeit menedzselte, de a 4iG-vel kilépett Mészáros árnyékából.

A mostani interjúban főleg a T-Systems kedden bejelentett felvásárlásáról esik szó, amit Jászai elmondása szerint a kormány kiemelt figyelemmel követett. Ez azért különösen érdekes, mert Kövér László házelnök pont a napokban tiltott le a parlamentben egy Telekommal kapcsolatos képviselői kérdést, mondván, hogy a témához a kormánynak semmi köze.

Jászai egyébként azt mondja, hogy

„a közhiedelemmel ellentétben az ilyen volumenű és jelentőségű tranzakciók a piaci érdekek mentén folynak, hosszas tárgyalássorozat és alkufolyamat után, piaci feltételrendszerrel zárulnak.”

mintha ugyan Magyarországon az ilyen üzletek létrejöttének ütemét a piac diktálná és nem a nagypolitika.

Jászai elmondása szerint idén januárban állapodtak meg "Mészáros Lőrinccel", hogy a 4iG-re és az informatikára fog koncentrálni, és "Mészáros"

„felajánlotta, hogy ezt már ne a kialakult üzleti kapcsolatrendszerünkben tegyem, hanem egy új felállásban tulajdonosként.”

Jászai szerint a sors hozta úgy, hogy önállóan építkezik tovább, de nagyon örül, hogy Mészáros Lőrinc továbbra is barátja és befektetője.