Saját lábára állt, és megtette első önálló lépéseit Mészáros Lőrinc jobbkeze, aki erről a Figyelőnek beszélt

politika
2019 július 11., 05:26
comments 138

Megtiszteltetés volt Mészáros Lőrinc jobbkezének lenni

- ilyen erősségű mondatok olvashatóak Jászai Gellért Figyelőnek adott interjújában. Jászai egészen a közelmúltig "Mészáros Lőrinc" különféle érdekeltségeit menedzselte, de a 4iG-vel kilépett Mészáros árnyékából.

A mostani interjúban főleg a T-Systems kedden bejelentett felvásárlásáról esik szó, amit Jászai elmondása szerint a kormány kiemelt figyelemmel követett. Ez azért különösen érdekes, mert Kövér László házelnök pont a napokban tiltott le a parlamentben egy Telekommal kapcsolatos képviselői kérdést, mondván, hogy a témához a kormánynak semmi köze.

Jászai egyébként azt mondja, hogy

„a közhiedelemmel ellentétben az ilyen volumenű és jelentőségű tranzakciók a piaci érdekek mentén folynak, hosszas tárgyalássorozat és alkufolyamat után, piaci feltételrendszerrel zárulnak.”

mintha ugyan Magyarországon az ilyen üzletek létrejöttének ütemét a piac diktálná és nem a nagypolitika.

Jászai elmondása szerint idén januárban állapodtak meg "Mészáros Lőrinccel", hogy a 4iG-re és az informatikára fog koncentrálni, és "Mészáros"

„felajánlotta, hogy ezt már ne a kialakult üzleti kapcsolatrendszerünkben tegyem, hanem egy új felállásban tulajdonosként.”

Jászai szerint a sors hozta úgy, hogy önállóan építkezik tovább, de nagyon örül, hogy Mészáros Lőrinc továbbra is barátja és befektetője.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.