Saját lábára állt, és megtette első önálló lépéseit Mészáros Lőrinc jobbkeze, aki erről a Figyelőnek beszélt

2019 július 11., csütörtök 5:26
147

Megtiszteltetés volt Mészáros Lőrinc jobbkezének lenni

- ilyen erősségű mondatok olvashatóak Jászai Gellért Figyelőnek adott interjújában. Jászai egészen a közelmúltig "Mészáros Lőrinc" különféle érdekeltségeit menedzselte, de a 4iG-vel kilépett Mészáros árnyékából.

A mostani interjúban főleg a T-Systems kedden bejelentett felvásárlásáról esik szó, amit Jászai elmondása szerint a kormány kiemelt figyelemmel követett. Ez azért különösen érdekes, mert Kövér László házelnök pont a napokban tiltott le a parlamentben egy Telekommal kapcsolatos képviselői kérdést, mondván, hogy a témához a kormánynak semmi köze.

Jászai egyébként azt mondja, hogy

„a közhiedelemmel ellentétben az ilyen volumenű és jelentőségű tranzakciók a piaci érdekek mentén folynak, hosszas tárgyalássorozat és alkufolyamat után, piaci feltételrendszerrel zárulnak.”

mintha ugyan Magyarországon az ilyen üzletek létrejöttének ütemét a piac diktálná és nem a nagypolitika.

Jászai elmondása szerint idén januárban állapodtak meg "Mészáros Lőrinccel", hogy a 4iG-re és az informatikára fog koncentrálni, és "Mészáros"

„felajánlotta, hogy ezt már ne a kialakult üzleti kapcsolatrendszerünkben tegyem, hanem egy új felállásban tulajdonosként.”

Jászai szerint a sors hozta úgy, hogy önállóan építkezik tovább, de nagyon örül, hogy Mészáros Lőrinc továbbra is barátja és befektetője.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt