Már alig férnek el az elektromos rollerek a gyalogosoktól az utcán :(

Az idei nyár nagy újdonsága, hogy a májusban beindult kölcsönzésnek hála, végre Budapesten is rollerpályává változtak a járdák. A Lime szolgáltatásának lényege, hogy egy telefonos app segítségével lehet elektromos meghajtású rollereket bérelni, amiket aztán BÁRHOL ott lehet hagyni a belvárosban. 

Az egyik legszebb parkolást, amit valaha láttam, pont a szerkesztőség bejárata előtt mutatta be valaki. 

10/10Fotó: 444

A roller már hajnalban ott állt a járda közepén, amire később egy autó is jó érzékkel parkolt fel, így már tényleg csak két kis sávon lehet elhaladni. Ugyanakkor a felállás tagadhatatlan előnye, hogy a többi rolleres már csak nehezen tudna itt elhaladni. 

Ha pedig valakinek eszébe jutna félretenni, egyből sípolni kezd.

Egy másik tökéletesközeli vadparkolás a Bacsó Béla utcábanFotó: 444

A mindenhol széthagyott elektromos rollerek ellen nálunk eddig csak az V. kerületben léptek fel: július elején egyszerűen begyűjtötték a szabálytalanul széthagyott rollereket és segwayeket, amiket a Lime csak  közigazgatási eljárás után kapott vissza. Ehhez még egy rendeletet is hozott az önkormányzat, miszerint engedély kell a rollerek kiadásához, ami miatt a Lime inkább kivonult a Belvárosból.

Európa többi nagyvárosában már egységesen próbálják visszaszorítani a rollereket. Párizsban, ahol már 12 rollerszolgáltató 20 ezer rollerével lehet gurulni, a főpolgármester sebességkorlátozással, bírságokkal és a cégek számának korlátozásával próbál rendet tenni. Brüsszelben pedig szeptembertől jelölik ki azokat a zónákat, ahol nem lehet parkolni velük. Ráadásul a francia és brüsszeli felmérések azt mutatták, hogy a rollerek inkább a gyaloglást, a biciklizést vagy a tömegközlekedést váltották ki, de az autókból nem lett kevesebb az utakon. 

Ha valaki még a fentieknél is szebb rollerparkolást lát, küldje el a megirom@444.hu-ra.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.