A tusványosi csűrben nősült meg Goldfárth József, az MSZP-frakció volt pénztárosa

POLITIKA
2019 augusztus 08., 10:55
comments 170

A Válasz Online újabb példáját találta annak, hogy az MSZP volt vagy jelenlegi vezetői, pénzforgatói vagy szervezői közül többen is egyre inkább belesimulnak a NER-be. Csak az elmúlt egy évben kiderült, hogy:

  • Molnár Zsolt egy szoláriumon keresztül kapcsolatban állt a Rogán-féle belvárosi ingatlanügyek nagy nyerteseivel.
  • A fővárosi körökben befolyásos Czeglédy Gergő cégcsoportja és kormánykötődésű partnerei több milliárd forint értékben kaptak állami megbízásokat az elmúlt években.
  • Éveken át Mesterházy Attila belépőjével mehetett a Parlamentbe Rogánék üzlettársa.
  • A fővárosi parkolási botrányban az MSZP rendre a Fidesszel együtt szavazott.
  • Máig nem adott magyarázatot az MSZP arra, hogy a Fidesz vezette IX. kerület 2015. és 2017. között, 2 évig ingyen, sem bérleti díjat, se rezsit nem szedve biztosított irodát a kerületi MSZP-nek, ami már a pártfinanszírozási törvény megsértését is felveti. (Áprilisban itt írtunk arról, hogyan akadályozza meg az MSZP-Fidesz-polip, hogy minden nagyobb településen egy elismert helyi ellenzéki álljon szembe a fideszes jelölttel.)

Most a Válasz Online újabb adalékot adott a történethez: kiderült, hogy az erdélyi fideszes fesztiválon, a tusványosi csűrben kötött házasságot Goldfárth József, az MSZP korábbi kincstárnokjelöltje, a parlamenti frakció volt gazdasági igazgatója Veres Edittel, a Dávid Ibolya-féle MDF megyei exelnökével. Az esküvőről a közmédia is beszámolt, mint mondták, a pár kapcsolata is „ott indult, így érthető, hogy a szabadegyetemen fogadtak egymásnak örök hűséget”.

photo_camera Forrás: M1

A lap azt írja, Goldfárthot az MSZP-kormányzás utolsó éveiben az MSZP pénztárnokjelöltjeként, Puch László államtitkár lehetséges utódaként emlegették. 2001 óta a parlamenti frakció gazdasági vezetője, a XXII. kerületi szervezet alapembere, a Táncsics Mihályról elnevezett pártalapítvány felügyelőbizottsági tagja is volt. Azóta nagyot változott a világ, a férfit nemrég a Mol-csoport innovatív technológiáinak nemzetközi hasznosításáért felelős személyeként választották be a Magyar Innovációs Szövetség elnökségébe.

Veres Edit pedig a 2010-es országgyűlési választás előtt a magát baloldalinak nevező Szociáldemokrata Párt kampányfőnöke volt, így jelentette be, hogy a pártja egy gambiai bevándorlót, a „magyar Obamát” indítja a választáson. Aztán felügyelőbizottsági tag lett a formáció Commissium Holding nevű cégében, és ennek két leányvállalatát is ügyvezette 2011-ig. Ezután piaci, egyetemi megbízások jöttek, és aktív lett a Közpolitikakutató Kft. nevű cég Goldfárth József által irányított egységében. 2015-ben nyert is nettó 7,6 millió forint közpénzt a mára megszűnt Türr István Képző és Kutató Intézettől. Veres 2017-ben végül az Oktatási Hivatal felsőoktatási elemzési főosztályának vezetője lett, tehát pár év alatt az Orbánt bíráló MDF-től a baloldali-migránsbarát SZDP-n át a Fidesz-kormányzatig jutott. (Válasz Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.