Az orosz hatóságok befagyasztották az ellenzéki Alekszej Navalnij alapítványának bankszámláit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Moscow Times beszámolója szerint az orosz hatóságok több mint száz olyan céges és magánbankszámlát zároltak, amik összefüggésbe hozhatóak az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij Korrupicóellenes Alapítványával. A rendőrség 15 milió dolláros pénzmosással gyanúsítja az alapítványt, aminek több irodájában is házkutatást tartottak csütörtökön, ahogy az alapítvány néhány alkalmazottjánál is, beleértve 3 ügyvédet. Navalnij elsősorban mikroadományokból tartja fenn alapítványát, ami vezető orosz politikusok korrupciós ügyeit tárja fel. A férfi éppen sokadik 30 napos börtönbüntetését tölti, amit engedély nélküli tüntetés szervezéséért szabtak ki rá. A börtönben valószínűleg megpróbálták megmérgezni. Oroszországban a hatalom az utóbbi hetekben egyre keményebben próbálja letörni a tüntetéseket, és megakadályozni, hogy ellenzéki politikusok elinduljanak a közelgő választásokon. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.