Az orosz hatóságok befagyasztották az ellenzéki Alekszej Navalnij alapítványának bankszámláit

POLITIKA
2019 augusztus 08., 13:15
comments 110

A Moscow Times beszámolója szerint az orosz hatóságok több mint száz olyan céges és magánbankszámlát zároltak, amik összefüggésbe hozhatóak az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij Korrupicóellenes Alapítványával. A rendőrség 15 milió dolláros pénzmosással gyanúsítja az alapítványt, aminek több irodájában is házkutatást tartottak csütörtökön, ahogy az alapítvány néhány alkalmazottjánál is, beleértve 3 ügyvédet. Navalnij elsősorban mikroadományokból tartja fenn alapítványát, ami vezető orosz politikusok korrupciós ügyeit tárja fel. A férfi éppen sokadik 30 napos börtönbüntetését tölti, amit engedély nélküli tüntetés szervezéséért szabtak ki rá. A börtönben valószínűleg megpróbálták megmérgezni. Oroszországban a hatalom az utóbbi hetekben egyre keményebben próbálja letörni a tüntetéseket, és megakadályozni, hogy ellenzéki politikusok elinduljanak a közelgő választásokon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.