Miután az orosz ellenzékiek elkezdték arcról azonosítani a rájuk küldött rendőröket, ma már különös szadomazo maszkokban mentek a hatóságok Navalnij irodájához

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mára egész érdekes dinamikája alakult ki az Oroszországban erősödő elégedetlenségnek, és az arra adott hatósági válaszoknak.

Az elmúlt hetekben több kormányellenes tüntetés is szerveződött Oroszországban, ezeknek a résztvevői többnyire tisztességes választásokat követeltek, miután a választási bizottságok rendszeresen megakadályozzák, hogy az ellenzéki jelöltek egyáltalán elinduljanak.

A békés tüntetők ellen a hatóságok erőszakosan léptek fel. Több mint ezer embert tartóztattak le, köztük a nemzetközileg is jól ismert ellenzéki vezetőt, Alekszej Navalnijt, akit ezzel a lendülettel valószínűleg megpróbáltak meg is mérgezni. A hatósági erőszakra és a letartóztatásokra válaszként az ellenzékiek, a tüntetéseken készült fotók alapján, az interneten kezdték el azonosítgatni az ellenük fellépő rendőröket. Erre a válaszként a hatóságok, egy jó diktatúrától elvárhatóan, egyfelől bejelentették, hogy minden ilyen fotót törölni kell, de közben ma valami különös dolog történt, ami nem éppen a rendszer erejét mutatja.

Egy Twitteren terjedő videón civilruhás rendőrök látszanak, a leírás szerint éppen az ellenzéki Navalnij alapítványának házkutatása közben. A rendőrök, feltehetően az azonosítástól tartva, különös fekete maszkokat viselnek, valahol félúton egy orvosi segédeszköz és egy szadomazo kellék között.