Miután az orosz ellenzékiek elkezdték arcról azonosítani a rájuk küldött rendőröket, ma már különös szadomazo maszkokban mentek a hatóságok Navalnij irodájához

POLITIKA
2019 augusztus 08., 13:50
comments 70

Mára egész érdekes dinamikája alakult ki az Oroszországban erősödő elégedetlenségnek, és az arra adott hatósági válaszoknak.

Az elmúlt hetekben több kormányellenes tüntetés is szerveződött Oroszországban, ezeknek a résztvevői többnyire tisztességes választásokat követeltek, miután a választási bizottságok rendszeresen megakadályozzák, hogy az ellenzéki jelöltek egyáltalán elinduljanak.

A békés tüntetők ellen a hatóságok erőszakosan léptek fel. Több mint ezer embert tartóztattak le, köztük a nemzetközileg is jól ismert ellenzéki vezetőt, Alekszej Navalnijt, akit ezzel a lendülettel valószínűleg megpróbáltak meg is mérgezni. A hatósági erőszakra és a letartóztatásokra válaszként az ellenzékiek, a tüntetéseken készült fotók alapján, az interneten kezdték el azonosítgatni az ellenük fellépő rendőröket. Erre a válaszként a hatóságok, egy jó diktatúrától elvárhatóan, egyfelől bejelentették, hogy minden ilyen fotót törölni kell, de közben ma valami különös dolog történt, ami nem éppen a rendszer erejét mutatja.

Egy Twitteren terjedő videón civilruhás rendőrök látszanak, a leírás szerint éppen az ellenzéki Navalnij alapítványának házkutatása közben. A rendőrök, feltehetően az azonosítástól tartva, különös fekete maszkokat viselnek, valahol félúton egy orvosi segédeszköz és egy szadomazo kellék között.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.