Péterfalvi Attila csatába szállna a Facebookal

tech
2019 augusztus 15., 06:54
comments 126

Amennyiben a Facebook nem ad írásos garanciát felhasználóinak arra, hogy nem adja ki beszélgetéseiket harmadik félnek, ideiglenes intézkedésként meg fogja tiltani a cégnek az adatok kiadását, közölte az MTI-vel Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. A Facebook kedden ismerte be, hogy korábbi tagadásaival szemben, állítása szerint a felhasználói engedélyével, lehallgatott telefonbeszélgetéseket, amelyekről leiratot is készített.

A Facebook azt is állította, hogy azzal a gyakorlatával már felhagyott, hogy a beszélgetéseket külső vállalkozókkal meg is hallgattatta.

A rögzített beszélgetésekről mesterséges intelligencia készített leiratokat, az alvállalkozóknak ezeket kellett összevetniük a rögzített beszélgetésekkel.

Péterfalvi szerint hivatala ugyan méltányolja, hogy a Facebook felfüggesztette a hanganyagok elemzését, ugyanakkor írásbeli garanciát várnak a cégtől, hogy azokat nem továbbítják harmadik félnek. Mint mondta, hivatala részt fog venni az ügy vizsgálatában, amelyet a Facebook európai központja szerint illetékes ír adatvédelmi hatóság folytat majd.

Péterfalvi egyben jelezte, hogy amennyiben hivatala nem találja kielégítőnek a Facebook válaszát, akkor élni fog a GDPR adta lehetőséggel, és Magyarország területén meg fogja tiltani a cégnek az adatkezelést. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.