Péterfalvi Attila csatába szállna a Facebookal

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Amennyiben a Facebook nem ad írásos garanciát felhasználóinak arra, hogy nem adja ki beszélgetéseiket harmadik félnek, ideiglenes intézkedésként meg fogja tiltani a cégnek az adatok kiadását, közölte az MTI-vel Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. A Facebook kedden ismerte be, hogy korábbi tagadásaival szemben, állítása szerint a felhasználói engedélyével, lehallgatott telefonbeszélgetéseket, amelyekről leiratot is készített.

A Facebook azt is állította, hogy azzal a gyakorlatával már felhagyott, hogy a beszélgetéseket külső vállalkozókkal meg is hallgattatta.

A rögzített beszélgetésekről mesterséges intelligencia készített leiratokat, az alvállalkozóknak ezeket kellett összevetniük a rögzített beszélgetésekkel.

Péterfalvi szerint hivatala ugyan méltányolja, hogy a Facebook felfüggesztette a hanganyagok elemzését, ugyanakkor írásbeli garanciát várnak a cégtől, hogy azokat nem továbbítják harmadik félnek. Mint mondta, hivatala részt fog venni az ügy vizsgálatában, amelyet a Facebook európai központja szerint illetékes ír adatvédelmi hatóság folytat majd.

Péterfalvi egyben jelezte, hogy amennyiben hivatala nem találja kielégítőnek a Facebook válaszát, akkor élni fog a GDPR adta lehetőséggel, és Magyarország területén meg fogja tiltani a cégnek az adatkezelést. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.