Áder lovagkeresztet adott a putnoki polgármesternek, aki arra figyelmeztette kollégáit, hogy ha nem a fideszes jelölt nyer, "akkor bizony szopni fogunk"

POLITIKA
2019 augusztus 17., 12:13
comments 307

Hivatalos lista nem jelent meg, így csak pár Facebook-posztból derül ki, hogy augusztus 20-a alkalmából több fideszes polgármester is kitüntetést vehetett át. 

Arról már írtunk, hogy Orbán javaslatára Áder kitüntette Érd buzizó, városvezetőként is a Fidesznek kampányoló, ezért jogerős is pénzbüntetésre ítélt polgármesterét, T. Mészáros Andrást. 

De - ahogy a Magyar Narancs észrevette - kitüntetést vehetett át Gyula polgármestere, Görgényi Ernő is. Róla éppen a napokban derült ki, hogy lényegében feljelentette Orbán Viktornál a város korábbi alpolgármestere, a Fideszből a belső harcok miatt kizárt Galbács Mihály, mert szerinte Gyula vezetője túlságosan szoros kapcsolatban áll egy helyi, a várostól számos megbízást elnyerő üzleti körrel. Görgényi szerint ez rágalom, a kitüntetése pedig arra utal, hogy a korábbi alpolgármester levele vagy nem jutott el Orbánhoz, vagy igen, de a kormányfőt nem hatotta meg.

És büszkén mutatta lovagkeresztjét Putnok polgármestere is. Tamás Barnabás volt az, aki a tavalyi országgyűlési választások előtt a környékbeli polgármestereknek egy egyeztetésen azt mondta, hogy 

Ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk”. 

Azzal folytatta, hogy 

„lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat.” 

De korábban is aggódott már amiatt egy október 23-i ünnepi beszédben, hogy a választók esetleg nem jól döntenek, és a guillotine alá valókat választják meg:

„Tudjuk nagyon jól, hogy választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá. 

Ma viszont bízom abban, hogy a tavasszal úgy fog dönteni a magyarság, a magyar nép, hogy újra megkapja a lehetőséget az a konzervatív kormányzat, amely a jelen pillanatban is előre viszi ezt az országot” 

Kitüntetést kapott Bere Károly, Füzesgyarmat fideszes polgármestere, Kőszegi Zoltán, Dabas fideszes polgármester és Farkas Sándor, Verpelét fideszes polgármestere is. 

Nem polgármesterként, de egy polgármester csúnya felsülése miatt került a hírekbe a most szintén kitüntetést kapó Lovass Tibor. Ő a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnökeként "az Európán kívüli kultúrák értékrendjének megismertetését szolgáló kimagasló színvonalú tudományos és elemzői tevékenysége elismeréseként" kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést, de tavasszal azzal vált ismertté, hogy miután Szombathelyen a Fidesz és a párt polgármestere, Puskás Tivadar a városi közgyűlésben elveszítette a többségét, a helyi ellenzék azonnal leváltotta a Szombathelyi Médiacentrum éléről Lovasst, mert az irányítása alatt elfogult volt a városi tévé, ahová ellenzéki politikusokat nem is hívtak meg. 

„Az Európán kívüli kultúrák értékrendjének megismertetését szolgáló kimagasló színvonalú tudományos és elemzői tevékenysége elismeréseként” vehette át Gulyás Gergelytől a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést Speidl Blanka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Ő rendszeres szereplője a közmédiának, szakértőként nem mulasztja el megemlíteni, hogy a migráció veszélyes, a migránsok veszélyesek, évek óta arra készíti fel a nézőket, hogy milliók indulnak el hamarosan Európa felé és a nyugat-európaiak 84 százaléka bevándorlásellenes. 

És szintén kitüntetést kapott a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke, Szőnyi Kinga. 

Vele kapcsolatban Boros Juli kolléganőm kedvenc története az, amikor Szőnyi az Országgyűlés Kulturális bizottsága Női Méltóságért Albizottságának vendége volt 2017. február 28-án. Kicsit nehezen indult a prezentáció egy technikai átállás miatt, de addig is Vinnai Győző előzetesen felköszöntötte a nőket a közelgő nőnap alkalmából, amit Dunai Monika, az albizottság fideszes elnöke úgy köszönt meg, hogy azért volt különösen kedves számára a köszöntő, mert „itt egy olyan nőnapi köszöntésről volt szó, amelyben nemcsak a nő volt benne, hanem a nő meg a férfi és a gyermekek is”.  Közben elhárult a technikai akadály, Szőnyi Kinga megköszönte a türelmet, szabadkozva elkezdte a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége bemutatkozását, majd a legvégén újra visszatért a technikai bakira, azzal, hogy 

„Bocsánat, hogy kicsit lassan indult… Legközelebb férfi technikust hozunk magunkkal.”

És aztán elbúcsúzott a Női Méltóságért Albizottságtól. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt