Budapestre költözik a Nemzetközi Dzsúdószövetség

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Budapestre költözik a Nemzetközi Dzsúdószövetség (IJF) - írja a Nemzeti Sport. 

A sportlap már augusztus közepén arról cikkezett, hogy a kormány egyik stratégiai sportpolitikai célja lett Magyarországra csábítani a különböző sportszövetségek központjait, és hogy a dzsúdósok az első kiszemeltek között vannak. Ennek érdekében jelentős adókedvezményeket biztosít a magyar állam az ideköltöző szövetségeknek. 

Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin és Marius Vizer a 2017-es budapesti dzsúdó-világbajnokságon a Papp László ArénábanFotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Szöllősi György főszerkesztő-futballnagykövet forrásai ezúttal is helyénvalónak bizonyultak. 

A román üzletember Marius L. Vizer vezette Nemzetközi Dzsúdószövetség apparátusának jelentős része évek óta Budapesten dolgozik; most pedig a végrehajtó bizottság mittersill-i ülésén hivatalosan is jóváhagyta a döntést, aminek értelmében az IFJ székhelye a svájci Lausanne-ból Budapestre költözik. 

Felszólalt Fürjes Balázs budapesti beruházásokért és nemzetközi sporttenderekért felelős kormánybiztos is, aki a főváros ideális földrajzi fekvését, megfizethető árait, nívós szolgáltatásait, és az ország támogató jogszabályi környezetét méltatta; és mondott a végén egy erőset is: 

„Talán az sem utolsó szempont, hogy amelyik szervezet a budapesti székhely mellett dönt, az olyan emberek közé költözik, akik a génjeikben hordozzák a sport iránti rajongást.”

A dzsudó (cselgáncs) japán küzdősport egyébként Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik kedvenceként ismert. Olyannyira, hogy 2017-ben Putyin Budapestre is ellátogatott a budapesti cselgáncs-világbajnokságra, akinek kedvéért még Orbán Viktor magyar kormányfő is kilátogatott a Papp László Arénába. (Nemzeti Sport)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.