Budapestre költözik a Nemzetközi Dzsúdószövetség

2019 augusztus 22., csütörtök 12:10
78

Budapestre költözik a Nemzetközi Dzsúdószövetség (IJF) - írja a Nemzeti Sport. 

A sportlap már augusztus közepén arról cikkezett, hogy a kormány egyik stratégiai sportpolitikai célja lett Magyarországra csábítani a különböző sportszövetségek központjait, és hogy a dzsúdósok az első kiszemeltek között vannak. Ennek érdekében jelentős adókedvezményeket biztosít a magyar állam az ideköltöző szövetségeknek. 

Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin és Marius Vizer a 2017-es budapesti dzsúdó-világbajnokságon a Papp László Arénában Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Szöllősi György főszerkesztő-futballnagykövet forrásai ezúttal is helyénvalónak bizonyultak. 

A román üzletember Marius L. Vizer vezette Nemzetközi Dzsúdószövetség apparátusának jelentős része évek óta Budapesten dolgozik; most pedig a végrehajtó bizottság mittersill-i ülésén hivatalosan is jóváhagyta a döntést, aminek értelmében az IFJ székhelye a svájci Lausanne-ból Budapestre költözik. 

Felszólalt Fürjes Balázs budapesti beruházásokért és nemzetközi sporttenderekért felelős kormánybiztos is, aki a főváros ideális földrajzi fekvését, megfizethető árait, nívós szolgáltatásait, és az ország támogató jogszabályi környezetét méltatta; és mondott a végén egy erőset is: 

„Talán az sem utolsó szempont, hogy amelyik szervezet a budapesti székhely mellett dönt, az olyan emberek közé költözik, akik a génjeikben hordozzák a sport iránti rajongást.”

A dzsudó (cselgáncs) japán küzdősport egyébként Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik kedvenceként ismert. Olyannyira, hogy 2017-ben Putyin Budapestre is ellátogatott a budapesti cselgáncs-világbajnokságra, akinek kedvéért még Orbán Viktor magyar kormányfő is kilátogatott a Papp László Arénába. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt