Egy videó arról, milyen idegőrlő villamost vezetni Budapesten

Olvasónktól kaptuk az alábbi, meglepően szórakoztató videót, amiben 10 perc 45 másodpercen keresztül nézhetjük egy villamos vezetőfülkéjéből, milyen idegesítő is lehet egy olyan járművet irányítani, ami kötött pályán halad, és csak gyorsítani meg lassítani lehet vele, miközben állandóan magukon vagy a járműveiken uralkodni képtelen gyalogosok, biciklisek és autósok keresztezik az útját.

Az egy hónapja feltöltött, Life of a tram driver Part 1 című videóban – ami az év egyik legjobb magyar filmje, és szerencsére folytatást is ígér – az elmúlt 10 hónapban készült fedélzeti kamerás felvételek láthatók.

Rögtön az elején egy elvarázsolt gyalogos tovakocogásával indul be a műsor, majd néhány figyelmetlen vagy tolakodó autós után jön egy, a síneken veszteglő elektromos motoros:

Később egy igazi rendőrségi akcióba is belefutunk, aminek a végén a bűnüldözők felkenik a falra a nyakoncsípett gyanúsítottat:

Ebben a hamisítatlan józsefvárosi jelenetben éppen öten tolnak le a sínről egy elakadt taxit:

Azért nem csak olyan dolgok történnek, ami megkeseríti a BKV alkalmazottainak az életét. Itt például egy valószínűleg ittas gyalogos zanyál el, kellően távol a sínektől:

Itt pedig a Jászai Mari térnél perecel egyet egy biciklis tisztes távolságban:

Hatalmas pillanat az is, amikor a Népszínház utcában az ázsiai turista annyira belefeledkezik a fotózásba, hogy akárhogy is csenget a közeledő villamos, egy tapodtat sem mozdul, amíg el nem rántják onnan:

Néha előfordul olyan is, hogy a villamos megkerülhetetlen, a végsőkig kitartó tüntetőkbe fut:

Rengeteg kérdés felmerülhet a nézőben (ahogy, gondolom, a villamosvezetőkben is), például, hogy ebben a nagy esőben itt vajon mi volt a terv?

Vagy hogy ezek a láthatóan eltévedt turisták vajon hogyan kerültek oda?

A videót egy gyönyörű, Blaha Lujza téri tűzijáték zárja. Várjuk a folytatást!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.