Egy videó arról, milyen idegőrlő villamost vezetni Budapesten

Budapest
2019 augusztus 23., 08:07
comments 476

Olvasónktól kaptuk az alábbi, meglepően szórakoztató videót, amiben 10 perc 45 másodpercen keresztül nézhetjük egy villamos vezetőfülkéjéből, milyen idegesítő is lehet egy olyan járművet irányítani, ami kötött pályán halad, és csak gyorsítani meg lassítani lehet vele, miközben állandóan magukon vagy a járműveiken uralkodni képtelen gyalogosok, biciklisek és autósok keresztezik az útját.

link Forrás

Az egy hónapja feltöltött, Life of a tram driver Part 1 című videóban – ami az év egyik legjobb magyar filmje, és szerencsére folytatást is ígér – az elmúlt 10 hónapban készült fedélzeti kamerás felvételek láthatók.

Rögtön az elején egy elvarázsolt gyalogos tovakocogásával indul be a műsor, majd néhány figyelmetlen vagy tolakodó autós után jön egy, a síneken veszteglő elektromos motoros:

link Forrás

Később egy igazi rendőrségi akcióba is belefutunk, aminek a végén a bűnüldözők felkenik a falra a nyakoncsípett gyanúsítottat:

link Forrás

Ebben a hamisítatlan józsefvárosi jelenetben éppen öten tolnak le a sínről egy elakadt taxit:

link Forrás

Azért nem csak olyan dolgok történnek, ami megkeseríti a BKV alkalmazottainak az életét. Itt például egy valószínűleg ittas gyalogos zanyál el, kellően távol a sínektől:

link Forrás

Itt pedig a Jászai Mari térnél perecel egyet egy biciklis tisztes távolságban:

link Forrás

Hatalmas pillanat az is, amikor a Népszínház utcában az ázsiai turista annyira belefeledkezik a fotózásba, hogy akárhogy is csenget a közeledő villamos, egy tapodtat sem mozdul, amíg el nem rántják onnan:

link Forrás

Néha előfordul olyan is, hogy a villamos megkerülhetetlen, a végsőkig kitartó tüntetőkbe fut:

link Forrás

Rengeteg kérdés felmerülhet a nézőben (ahogy, gondolom, a villamosvezetőkben is), például, hogy ebben a nagy esőben itt vajon mi volt a terv?

link Forrás

Vagy hogy ezek a láthatóan eltévedt turisták vajon hogyan kerültek oda?

link Forrás

A videót egy gyönyörű, Blaha Lujza téri tűzijáték zárja. Várjuk a folytatást!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.