Mint egy falat kenyér: külön kabalafigurája lett a tanuszodáknak

sport
2019 szeptember 09., 14:24
comments 204

Az eredeti szerződés szerint több, mint két és fél éve, 2017. február 8-án kellett volna átadni a balassagyarmati tanuszodát. Most sikerült, de annyi baj legyen, így legalább a kampányban adta át Szabó Tünde államtitkár mellett Balla Mihály fideszes képviselő és Medvácz Lajos fideszes polgármester is. A képen mindhárman utcai cipőben, két szalagtartónak használt gyerek között. 

photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A csúszásról sok szó nem esett, ahogy arról sem, hogy a tanuszoda eredetileg nettó 310 millió forintba került volna, de ennél végül jóval nagyobb lett a számla, az eredeti harmadával, 104 millió forinttal nőttek a költségek. A kivitelező a Hanley Service volt, ami ritka erős indítással, szinte a semmiből nyerte meg a lehetőséget több tanuszoda építésére is. Egyiket sem adta át határidőre és annyiért, amennyiért szerződtek rá. 

A lassabban, de drágábban projekt előnye az, hogy mint most bejelentették, időközben 

elkészültek a tanuszodák kabalafigurái. 

Amiket be is mutattak: 

photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Az ötletes „halacskák” nevet kapták a halszarvú figurák. 

Elég sok idő volt az elkészítésükre: Orbán Viktor 2013 végén, pár hónappal a 2014-es választás előtt ígérte meg, hogy minden járásban lesz tanuszoda, majd Simicskó István akkori honvédelmi miniszter és Balog Zoltán akkori emberierőforrás-miniszter 2015-re ígérte a létesítményeket. Az első körben 25-öt. 

Már az első is csak óriási csúszással tudta átadni Orbán 2017 májusban tudta átadni. És még mindig nem készült el az összes. Gazdagréten például hiába tették le 2014-ben az alapkövet, most írták csak ki rá a közbeszerzést. De már kiválasztották a következő 25 tanuszoda helyszínét. 

photo_camera Tanuszoda avatás alatt Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Szóval, ehhez a projekthez készültek el most a plüssállatok, még épp időben, mert ugyan már átadtak 18 tanuszodát, de hátra van még 7. „A kabalák valamennyi létesítményben kaphatók lesznek majd, elsőként a hétfői ünnepségen részt vevő gyerekeket ajándékozták meg velük” - írja az MTI. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.