Mint egy falat kenyér: külön kabalafigurája lett a tanuszodáknak

2019 szeptember 9., hétfő 14:24
207

Az eredeti szerződés szerint több, mint két és fél éve, 2017. február 8-án kellett volna átadni a balassagyarmati tanuszodát. Most sikerült, de annyi baj legyen, így legalább a kampányban adta át Szabó Tünde államtitkár mellett Balla Mihály fideszes képviselő és Medvácz Lajos fideszes polgármester is. A képen mindhárman utcai cipőben, két szalagtartónak használt gyerek között. 

Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A csúszásról sok szó nem esett, ahogy arról sem, hogy a tanuszoda eredetileg nettó 310 millió forintba került volna, de ennél végül jóval nagyobb lett a számla, az eredeti harmadával, 104 millió forinttal nőttek a költségek. A kivitelező a Hanley Service volt, ami ritka erős indítással, szinte a semmiből nyerte meg a lehetőséget több tanuszoda építésére is. Egyiket sem adta át határidőre és annyiért, amennyiért szerződtek rá. 

A lassabban, de drágábban projekt előnye az, hogy mint most bejelentették, időközben 

elkészültek a tanuszodák kabalafigurái. 

Amiket be is mutattak: 

Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Az ötletes „halacskák” nevet kapták a halszarvú figurák. 

Elég sok idő volt az elkészítésükre: Orbán Viktor 2013 végén, pár hónappal a 2014-es választás előtt ígérte meg, hogy minden járásban lesz tanuszoda, majd Simicskó István akkori honvédelmi miniszter és Balog Zoltán akkori emberierőforrás-miniszter 2015-re ígérte a létesítményeket. Az első körben 25-öt. 

Már az első is csak óriási csúszással tudta átadni Orbán 2017 májusban tudta átadni. És még mindig nem készült el az összes. Gazdagréten például hiába tették le 2014-ben az alapkövet, most írták csak ki rá a közbeszerzést. De már kiválasztották a következő 25 tanuszoda helyszínét. 

Tanuszoda avatás alatt Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Szóval, ehhez a projekthez készültek el most a plüssállatok, még épp időben, mert ugyan már átadtak 18 tanuszodát, de hátra van még 7. „A kabalák valamennyi létesítményben kaphatók lesznek majd, elsőként a hétfői ünnepségen részt vevő gyerekeket ajándékozták meg velük” - írja az MTI. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt