Egy nappal azután, hogy Hulkhoz hasonlította magát, Boris Johnson megfutamodott egy sajtótájékoztató elől, mert pár tüntető kifütyülte

eu
2019 szeptember 16., 17:42

A brit kormányfő megbeszélést folytatott a luxemburgi kollégájával, Xavier Bettellel, de a korábban közösnek meghirdetett sajtótájékoztatón nem vett részt. A felvételen az látszik, hogy Boris Johnson és Xavier Bettel sétál, és Johnsont fogadva tüntetők tiltakozó üzeneteket skandálnak, Bettelt és Barniert viszont megtapsolták. Végül csak a luxemburgi miniszterelnök áll oda a mikrofonhoz.

link Forrás

Bettel angolul beszélt, és többször a mellette üresen álló pódiumnak címezte szavait. Azt mondta, „ketyeg az óra, úgyhogy szavak helyett eljött a tettek ideje”, mivel az Egyesült Királyság még mindig nem mutatott be semmilyen alternatívát, így nem is lenne értelme a kilépési határidő újabb hosszabbításának. „Polgárainknak tudniuk kell, hogy mire készüljenek 6 hét múlva. Nem szabad túszul ejteni a jövőt pártpolitikai haszonszerzés céljából” – mondta.

Johnson később azt mondta, „jó esély” van arra, hogy sikerül megállapodással távozni, van elég idő, de ehhez elmozdulásra lenne szükség az EU álláspontjában. Azt mondta, a hangos demonstráció miatt mondta le a sajtóértekezletet, miután szerinte nem lehetett volna hallani a szavait.

Xavier Bettel egyedül tart sajtótájékoztatót, Boris Johnson nélkül
photo_camera Xavier Bettel egyedül tart sajtótájékoztatót, Boris Johnson nélkül Fotó: Emmanuel Claude/Luxemburg kormányának sajtószolgálata/AFP

Egy nappal korábban egy interjúban Johnson magát a Hihetetlen Hulk nevű mesehőshöz hasonlította, ami szerinte minden szorult helyzetből meg tud szökni, ahogy ő is kivezeti majd az Egyesült Királyságot az EU-ból. Mark Ruffalo, a Marvel-filmekben Hulkot alakító színész a Twitteren reagált erre:

link Forrás

Szerinte Boris Johnson elfelejti, hogy Hulk csak a jó ügy érdekében harcol, és akkor dolgozik a legjobban, ha egységben van egy csapattal, és katasztrófa lesz abból, ha egyedül van. Ráadásul ott van neki dr. Banner tudománya és értelme – írta.

Boris Johnson számos alkalommal leszögezte, hogy megállapodással vagy anélkül, de október 31-én kilépteti országát az Európai Unióból, nem lehet újabb halasztás. (MTI, BBCGuardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.