Egy nappal azután, hogy Hulkhoz hasonlította magát, Boris Johnson megfutamodott egy sajtótájékoztató elől, mert pár tüntető kifütyülte

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A brit kormányfő megbeszélést folytatott a luxemburgi kollégájával, Xavier Bettellel, de a korábban közösnek meghirdetett sajtótájékoztatón nem vett részt. A felvételen az látszik, hogy Boris Johnson és Xavier Bettel sétál, és Johnsont fogadva tüntetők tiltakozó üzeneteket skandálnak, Bettelt és Barniert viszont megtapsolták. Végül csak a luxemburgi miniszterelnök áll oda a mikrofonhoz.

Bettel angolul beszélt, és többször a mellette üresen álló pódiumnak címezte szavait. Azt mondta, „ketyeg az óra, úgyhogy szavak helyett eljött a tettek ideje”, mivel az Egyesült Királyság még mindig nem mutatott be semmilyen alternatívát, így nem is lenne értelme a kilépési határidő újabb hosszabbításának. „Polgárainknak tudniuk kell, hogy mire készüljenek 6 hét múlva. Nem szabad túszul ejteni a jövőt pártpolitikai haszonszerzés céljából” – mondta.

Johnson később azt mondta, „jó esély” van arra, hogy sikerül megállapodással távozni, van elég idő, de ehhez elmozdulásra lenne szükség az EU álláspontjában. Azt mondta, a hangos demonstráció miatt mondta le a sajtóértekezletet, miután szerinte nem lehetett volna hallani a szavait.

Xavier Bettel egyedül tart sajtótájékoztatót, Boris Johnson nélkülFotó: Emmanuel Claude/Luxemburg kormányának sajtószolgálata/AFP

Egy nappal korábban egy interjúban Johnson magát a Hihetetlen Hulk nevű mesehőshöz hasonlította, ami szerinte minden szorult helyzetből meg tud szökni, ahogy ő is kivezeti majd az Egyesült Királyságot az EU-ból. Mark Ruffalo, a Marvel-filmekben Hulkot alakító színész a Twitteren reagált erre:

Szerinte Boris Johnson elfelejti, hogy Hulk csak a jó ügy érdekében harcol, és akkor dolgozik a legjobban, ha egységben van egy csapattal, és katasztrófa lesz abból, ha egyedül van. Ráadásul ott van neki dr. Banner tudománya és értelme – írta.

Boris Johnson számos alkalommal leszögezte, hogy megállapodással vagy anélkül, de október 31-én kilépteti országát az Európai Unióból, nem lehet újabb halasztás. (MTI, BBCGuardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.