Putyin: Greta Thunberg egy kedves, de rosszul informált tinédzser

klímaváltozás
2019 október 02., 14:01

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a 16 éves svéd klímaaktivistát, Greta Thunberget egy kedves, de rosszul informált tinédzsernek nevezte, akit addig manipuláltak, hogy a valóságtól elrugaszkodott követelésekkel álljon elő az ENSZ-ben elmondott szeptemberi beszédében.

Greta Thunberg
photo_camera Greta Thunberg Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

„Menj, és magyarázd el a fejlődő országoknak, miért kellene továbbra is szegénységben élniük, és nem úgy, mint a svédeknek!” – mondta Putyin egy energiaügyi konferencián, sajnálatosnak nevezve, hogy egyes (meg nem nevezett) csoportok felhasználják Thunberget a saját céljaik elérésére.

Donald Trump amerikai elnök korábban trollkodásból azt írta Thunbergről, hogy egy nagyon boldog fiatal lánynak tűnik, akire fényes és csodálatos jövő vár, és ezt olyan jó látni. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.