Bede Zsolt rózsaszín műpéniszt dugott Alföldi Róbert orra alá

POLITIKA
2019 október 09., 12:00
comments 632

Szerda délelőtt Alföldi Róbert beszélgetett fiatal ellenzéki politikusokkal és Karácsony Gergellyel. Ezt itt lehet visszanézni. A műsor közben viccelődtek vele, hogy a Fidesz majd küldi a csónakos embereket vagy a parkolóautomatának öltözött fidelitasokat, de végül Bede Zsolt jött el. 

A Vadhajtások nevű kormánypárti heccoldal munkatársa a rendezvény helyszíne, a Batthyány tér mellett álló TRIP rendezvényhajó előtt várakozott hosszan, az egyik szervező szerint órák óta, hogy bemutathassa performanszát.

photo_camera Fotó: urfip/444.hu

A Vadhajtások nem csak a fideszes üzeneteket még a szokásosnál is radikálisabban terítő netes portál; Bede inkább a kormány ellenfeleinek zaklatásáról, fenyegetéséről híresült el. De olyan is volt, hogy egy fórumon ő védte Bayer Zsoltot, aki korábban azt nyilatkozta a fideszes médiában gyakran szereplő Bedéről: „imádom a palit”, és „ez a helyes út, tehát ezt kell csinálni”. Áprilisban focilabdával rugdosta meg a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtőinek sátrát, ami után rendőrségi nyomozás indult, a Nemzeti Választási Bizottság pedig eltiltotta a további jogsértéstől.

Szerdán két célpontja közül először Karácsony Gergely jött ki más ellenzéki jelöltekkel együtt. Bede Zsolt utána eredt a kamerával, és a fideszes közösség nevében közölte Karácsony Gergely hátával, hogy „Demszky után, ezt a 20 évet kivártuk, hogy visszavegyük Budapestet. Elég szar duma, hogy visszaszereznétek tőlünk.” 

„De hoztam neked egy ajándékot, Geri” - folytatta Bede Zsolt, és rárakott egy rózsaszín műpéniszt Karácsony vállára.

Nem sokkal ezután Alföldi Róbert is kisétált a rakpartra, a kormánypárti aktivista az ő orra alá is odanyomta a műpéniszt. A rendező csak annyit kérdezett: „Hol vetted?” Bede Zsolt a játékszerét ledobta a földre, majd kimondta a kormánypártok budapesti cirkuszos kampányához kapcsolódó tételmondatot:

„Ezzel játsszatok, ne Budapesttel, jó?”

link Forrás

Az aktivista távozása után megkérdeztem Alföldit, akar-e valamit hozzátenni, de mosolyogva azt mondta, hogy nem. Miután pedig mindez végbe ment, még néztem egy kicsit, ahogy a tolmácsa megpróbálja elmagyarázni a Le Monde tudósítójának, mi folyik itt.

A rakodópart alsó kövén álltunk, néztük az önkormányzati kampány tökéletes szimbólumát:

photo_camera Fotó: urfip/444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.