Nem látta valaki Borkai Zsoltot?

2019 október 13., vasárnap 12:59
206
Borkai Zsolt, Győr polgármestere a 25 éves Audi Hungaria sajtótájékoztatóján Budapesten a Gresham-palotában 2018. Február 19-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Nincs nyoma egyelőre annak, hogy Győr fideszes polgármestere leadta volna szavazatát a vasárnapi önkormányzati választáson. 

Se a politikus Facebook-oldalán, se a győri Fidesz közösségi felületein nincs poszt arról, hogy a politikus voksolt volna vasárnap a számára kijelölt szavazókörben - igaz pártja támogatásáról biztosította az október elején szex- és korrupciós botrányba keveredett politikust. 

Alpolgármestere, Fekete Dávid már reggel urnához járult, és erre biztatta szimpatizánsait is. 

Borkai Zsolt győri polgármesterről az „Ördög ügyvédje” néven ismerté vált blog osztott meg október elején kompromittáló fényképeket és videókat, amint - többek közt - Rákosfalvy Zoltán ügyvéd társaságában egy adriai jachton egy szexpartin vesz részt. Az ügy rávilágított a polgármester körüli korrupciós ügyekre is. 

Borkai október 5-én, a botrány kitörésének másnapján posztolt utoljára. Akkor családtagjai körében mutatta meg magát, és azt írta: „Kitartunk. Jóban, rosszban.”

A politikus egy közleményt is kiadott, amiben az állt: „a személyemmel kapcsolatban megjelent hazugságokat az ellenzéki kampánycirkusz részének tekintem, amellyel a győri ellenzék alkalmatlanságáról akarják elterelni a figyelmet.” 

Október 7-én végül egy videóüzenetben kért elnézést családjától és támogatóitól, de jelezte: nem lép vissza. Ezt követően az Index kereste hivatalánál, de ott munkatársai azt közölték: a polgármester szabadságra ment.  

Borkai négy nappal később - október 11-én, pénteken - hirtelen sajtótájékoztatót hívott össze Győrben, ezt azonban alig másfél órával később - félórával a meghirdetett időpont előtt - lemondta. 

Egyelőre a Győr-Moson-Sopron megyei Kisalföld honlapja se osztott meg semmilyen információt azzal kapcsolatban, hogy a polgármester szavazott-e most vasárnap. 

Igaz, a kormánypárti médiaalapítványhoz sorolt Kisalföld - az ország egyik legnagyobb példányszámú megyei lapja - a botrányról sem számolt be korábban; csupán azt követően, hogy Borkai kiadta megbánó közleményét. 

Pedig Borkai a májusi EP-választáson saját közösségi oldalán is megosztott képet arról, ahogy épp leadja szavazatát, és erre biztatta híveit is: 

A Borkai-ügyről itt olvashat bővebben. 

A szombati győri Borkai-ellenes tüntetésről készült tudósításunk itt elérhető. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt