Egy szerb lap azt állítja, hogy megtalálta az egyik nőt Borkai szexpartijáról, és összesen hat nő volt a jachton

politika
2019 október 15., 03:34
comments 415
Borkai Zsolt, Gyõr polgármester és felesége 2017 július 29-én
photo_camera Borkai Zsolt, Gyõr polgármester és felesége 2017 július 29-én Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A belgrádi bulvárlap, a Kurir online kiadása közölt a már jól ismert kép- és videóanyagokkal gazdagon ellátott cikket vasárnap este a győri polgármester, Borkai Zsolt szexbotrányáról. Az újság azt állítja, hogy megtalálták a bulin résztvevő egyik nőt, aki nyilatkozott is az újságnak. Ugyanakkor egyes részletek nem teljesen illenek bele abba a történetbe, amit a Borkai botrányt kirobbantó blog körülírt, illetve ami a magyar sajtóban elterjedt. 

A cikkben azt írják, hogy az 54 éves fideszes polgármester tavaly júniusban szállt hajóra barátaival Dubrovinknál. (A polgármestert leleplező blog ezzel szemben egy valamivel korábbi, pünkösdi időpontról írt, Borkai pedig a videó nyilvánosságra kerülése után azt nyilatkozta, hogy a felvétel évekkel ezelőtt készült.)

A Kurirnak a buli egyik női résztvevője azt állítja, összesen hat nő volt a fedélzeten, köztük állítólag három horvát, akik közül az egyik egy ismert horvát modell, Iva Grguric. 

„Összesen hat lány volt. Tavaly júniusban történt. Egyikük intézte a többieket, ő küldött egy SMS-t mindannyiunknak. A többi lány már Dubrovnikban volt, mi Ivával később autóval érkeztünk Zágrábból, ő vezetett. Másnap felmentünk a fedélzetre, ahol ezek a gazdag emberek fogadtak bennünket. Hiszed vagy sem, fogalmunk nem volt, hogy politikusok. A nő, aki szervezett bennünket, annyit mondott, hogy magyar üzletemberek. Szex volt. Iva tovább maradt, én másnap visszatértem Zágrábba.” 

A Borkai-blog szerzője ugyanakkor egyik első bejegyzésében arra utalt, hogy ő is részt vett a lányok szervezésében Magyarországról.

A megszólaltatott nő szerint Iva Grguric volt a főszereplője az estének, aki a többieknél tovább is maradt a jachton, és extra juttatást kapott, hogy teljesítse a vendégek kívánságait. 

A hangulat egyébként az alkalomhoz illő volt, a nő szerint - meglepetés - egész nap ittak, nevettek és játszottak. A buli résztvevője azt is elmondta a lapnak, hogy tudtával egyikük sem volt „hivatásos” prostituált; volt köztük, aki még édesanyjával él, egy másikuk egy cukrászdában dolgozik Dubrovnikban. Elmondása szerint ez egy egyszeri pénzkereseti lehetőség volt. 

Borkai Zsoltról - aki vasárnap megnyerte a győri polgármester-választást, de a Magyar Nemzet szerint kedden kilép a Fideszből - október elején jelentek meg felvételek, amint egy szexpartin vesz részt. Az ügy rávilágított a győri pénzügyi elit korrupciós ügyeire, és alaposan megrogyasztotta a Fidesz önkormányzati kampányát is.

UPDATE 20:22

Iva Grguric kedden az Instagram-oldalán reagált a szerb Kurir cikkére, és azt írta, pert indít, amiért a lap gyakorlatilag lekurvázta egy másik nőről készült elmosódott kép alapján. Bár többet ennél nem írt, ebből az következik, hogy a modell tagadja, hogy ott lett volna Borkaiékkal a hajón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.