641 szavazattal nyert Borkai Zsolt Győrben

2019 október 13., vasárnap 21:10
381

Hiába a szexbotrány és a korrupciós vádak, Borkai Zsolt szoros csatában megnyerte a győri polgármester-választást Glázer Tímea előtt. Borkai 44,33 százalékot és 19 312 szavazatott kapott. Glázer 42,86 százalékkal és 18 671 szavazattal zárt. 

Rajtuk kívül még két jelölt indult, és a szűk különbség azt is jelzi, hogy nélkülük talán megnyerhette volna Glázer. 

Harmadik lett a jelentős részben volt jobbikosokból álló Civilek Győrért jelöltje, Kovács László (8,44 százalék), negyedik pedig Balla Jenő (4,37 százalék). 

A Fidesz a közgyűlésben is többséget szerzett 15 mandátummal. 

Győr régóta stabil fideszes település, most mégis az önkormányzati választások főszereplője lett Borkai Zsolt szexbotránya miatt. A választások előtti napokban „Az ördög ügyvédje” blog folyamatosan közölt képeket és szexvideókat egy hajóról, ahol a fideszes politikus látható fiatal lányok társaságában. Ezen kívül korrupcióval is vádolta Borkait, többek közt írt „a győri polipról”, amelynek tagjai egész Győrt „behálózták”, és „szétlopták”, valamint a „legdrágább dugattyús egymotoros” kisgépről is. 

Emiatt szombaton tüntetést tartott a győri ellenzék, amelyen nagyjából ezren vettek részt. Orbán Viktor szombaton azt mondta, hétfőn fogja elmondani a véleményét Borkairól, a győri Fidesz addig is teljes mellszélességgel kiállt mellette

Pénteken rövid időre úgy tűnt, illetve sokan azt hihették, hogy Borkai visszalép a jelöltségtől, de a polgármester váratlanul meghirdetett sajtótájékoztatóját rövid időn belül lemondta. A szavazás napján sokáig nem bukkant fel Borkai, aztán nem sokkal az urnazárás előtt feleségével együtt mégis elment szavazni

Az összes, Győrrel kapcsolatos választási hírünket itt találja.   

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt