A fideszesek is megszavazták a szíriai török katonai beavatkozás elítélését az EP-ben

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

„A képviselők határozottan elítélték az északkelet-szíriai egyoldalú török beavatkozást, és Törökországot csapatai kivonására szólították fel” - írja az Euronews annak kapcsán, hogy az Európai Parlament csütörtökön egyhangúan döntött Törökország Észak-Szíriában indított katonai hadműveletének az elítéléséről.

Bár a magyar vezetés több alkalommal kiállt a török elnök, Recep Tayyip Erdogan akciója mellett, úgy látszik az EU-ban továbbra sem vállalja fel a magyar kormánypárt az itthon hangoztatott álláspontot.

Orbán Viktor múlt hétfőn a parlamentben egyenesen magyar nemzeti érdeknek nevezte a törökök szíriai katonai támadását, amely gondolatmenetet korábban Szijjártó Péter vezette fel, mint a magyar diplomácia fő mondanivalóját a konfliktusról: „azért jó nekünk magyaroknak a török offenzíva, mert ezzel nyílik meg a törökországi táborokban élő 3 millió szír menekült előtt a hazatérés lehetősége.”

Az, hogy végül a fideszesek is megszavazták az EP-nek az offenzívát elítélő nyilatkozatát, homlokegyenest szembe megy a korábban a kormány részéről hangoztatott magyar állásponttal.

Arról, hogy milyen gazdasági összefonódások alakultak ki a magyar vezetés és egyes, a török vezetéshez közel álló üzleti körök között, itt írtunk. (Euronews)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.