Borkai Zsoltnak a Magyar Olimpiai Bizottságból is mennie kell

politika
2019 október 24., 08:32
comments 260

A Magyar Torna Szövetség visszahívja Borkai Zsoltot a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB), írja az Index. A lap szerint ezt hamarosan hivatalosan is megerősítik. 

A győri polgármester - aki 1988-ban lólengésben szerzett olimpiai aranyérmet - 2010 és 2017 közt volt a MOB elnöke, azóta csak tagként volt jelen a bizottságban. 

Borkai az önkormányzati választási kampány egyik főszereplője lett, miután „Az ördög ügyvédje” blog folyamatosan közölt képeket és szexvideókat egy hajóról, ahol a  fiatal lányok társaságában volt látható. Ezen kívül korrupcióval is vádolta Borkait, többek közt írt „a győri polipról”, amelynek tagjai egész Győrt „behálózták”, és „szétlopták”, valamint a „legdrágább dugattyús egymotoros” kisgépről is. A győriek ennek ellenére újraválasztották, a Fideszből viszont kilépett.

Frissítés:

A MOB a cikk megjelenése után azt írta az Indexnek: 

„2019. október 22-től Borkai Zsolt nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.