Borkai Zsoltnak a Magyar Olimpiai Bizottságból is mennie kell

2019 október 24., csütörtök 8:32
265

A Magyar Torna Szövetség visszahívja Borkai Zsoltot a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB), írja az Index. A lap szerint ezt hamarosan hivatalosan is megerősítik. 

A győri polgármester - aki 1988-ban lólengésben szerzett olimpiai aranyérmet - 2010 és 2017 közt volt a MOB elnöke, azóta csak tagként volt jelen a bizottságban. 

Borkai az önkormányzati választási kampány egyik főszereplője lett, miután „Az ördög ügyvédje” blog folyamatosan közölt képeket és szexvideókat egy hajóról, ahol a  fiatal lányok társaságában volt látható. Ezen kívül korrupcióval is vádolta Borkait, többek közt írt „a győri polipról”, amelynek tagjai egész Győrt „behálózták”, és „szétlopták”, valamint a „legdrágább dugattyús egymotoros” kisgépről is. A győriek ennek ellenére újraválasztották, a Fideszből viszont kilépett.

Frissítés:

A MOB a cikk megjelenése után azt írta az Indexnek: 

„2019. október 22-től Borkai Zsolt nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt