A Volkswagen a Szilícium-völgyben és Kínában fog önvezető autókat fejleszteni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Volkswagen az utóbbi években több tesztet és fejlesztést végzett az önvezető autók szektorában, és azt tervezi, hogy 2020-ban a Szilícium-völgyben és 2021-ben Kínában céget alapít.

A németországi központú cég bejelentette, hogy Volkswagen Autonomy (VWAT) néven céget alapít, hogy az önvezető autókat piacéretté tegyék. A céget Alexander Hitzinger, a Volkswagen Csoport autonóm vezetésért felelős vezető alelnöke irányítja majd. Azt mondta, a terveik szerint a következő évtized közepén kezdik el az önvezető autók széleskörű forgalmazását.

A Volkswagen júniusban megszüntette a partnerséget az Amazon által támogatott Aurora nevű önvezetőautó-startuppal, júliusban pedig bejelentette, hogy szoros együttműködésre lép az önvezető autók terén a Forddal.

Fotó: Vladimir Simicek/AFP

Érdekes lesz, hogy mire jutnak a Volkswagen mérnökei, ugyanis sok jel mutat arra, hogy leszállóágban van a globális autóipar, ugyanakkor az utóbbi években az önvezető autók technológiája is sok fejtörést okozott a fejlesztőknek. (CNBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.