A Volkswagen a Szilícium-völgyben és Kínában fog önvezető autókat fejleszteni

2019 október 28., hétfő 20:24
60

A Volkswagen az utóbbi években több tesztet és fejlesztést végzett az önvezető autók szektorában, és azt tervezi, hogy 2020-ban a Szilícium-völgyben és 2021-ben Kínában céget alapít.

A németországi központú cég bejelentette, hogy Volkswagen Autonomy (VWAT) néven céget alapít, hogy az önvezető autókat piacéretté tegyék. A céget Alexander Hitzinger, a Volkswagen Csoport autonóm vezetésért felelős vezető alelnöke irányítja majd. Azt mondta, a terveik szerint a következő évtized közepén kezdik el az önvezető autók széleskörű forgalmazását.

A Volkswagen júniusban megszüntette a partnerséget az Amazon által támogatott Aurora nevű önvezetőautó-startuppal, júliusban pedig bejelentette, hogy szoros együttműködésre lép az önvezető autók terén a Forddal.

Fotó: Vladimir Simicek/AFP

Érdekes lesz, hogy mire jutnak a Volkswagen mérnökei, ugyanis sok jel mutat arra, hogy leszállóágban van a globális autóipar, ugyanakkor az utóbbi években az önvezető autók technológiája is sok fejtörést okozott a fejlesztőknek. (CNBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt