A Volkswagen a Szilícium-völgyben és Kínában fog önvezető autókat fejleszteni

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Volkswagen az utóbbi években több tesztet és fejlesztést végzett az önvezető autók szektorában, és azt tervezi, hogy 2020-ban a Szilícium-völgyben és 2021-ben Kínában céget alapít.

A németországi központú cég bejelentette, hogy Volkswagen Autonomy (VWAT) néven céget alapít, hogy az önvezető autókat piacéretté tegyék. A céget Alexander Hitzinger, a Volkswagen Csoport autonóm vezetésért felelős vezető alelnöke irányítja majd. Azt mondta, a terveik szerint a következő évtized közepén kezdik el az önvezető autók széleskörű forgalmazását.

A Volkswagen júniusban megszüntette a partnerséget az Amazon által támogatott Aurora nevű önvezetőautó-startuppal, júliusban pedig bejelentette, hogy szoros együttműködésre lép az önvezető autók terén a Forddal.

Fotó: Vladimir Simicek/AFP

Érdekes lesz, hogy mire jutnak a Volkswagen mérnökei, ugyanis sok jel mutat arra, hogy leszállóágban van a globális autóipar, ugyanakkor az utóbbi években az önvezető autók technológiája is sok fejtörést okozott a fejlesztőknek. (CNBC)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.