A Volkswagen a Szilícium-völgyben és Kínában fog önvezető autókat fejleszteni

gazdaság
2019 október 28., 20:24
comments 60

A Volkswagen az utóbbi években több tesztet és fejlesztést végzett az önvezető autók szektorában, és azt tervezi, hogy 2020-ban a Szilícium-völgyben és 2021-ben Kínában céget alapít.

A németországi központú cég bejelentette, hogy Volkswagen Autonomy (VWAT) néven céget alapít, hogy az önvezető autókat piacéretté tegyék. A céget Alexander Hitzinger, a Volkswagen Csoport autonóm vezetésért felelős vezető alelnöke irányítja majd. Azt mondta, a terveik szerint a következő évtized közepén kezdik el az önvezető autók széleskörű forgalmazását.

A Volkswagen júniusban megszüntette a partnerséget az Amazon által támogatott Aurora nevű önvezetőautó-startuppal, júliusban pedig bejelentette, hogy szoros együttműködésre lép az önvezető autók terén a Forddal.

photo_camera Fotó: Vladimir Simicek/AFP

Érdekes lesz, hogy mire jutnak a Volkswagen mérnökei, ugyanis sok jel mutat arra, hogy leszállóágban van a globális autóipar, ugyanakkor az utóbbi években az önvezető autók technológiája is sok fejtörést okozott a fejlesztőknek. (CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.