Kásler azt mondta, a kormány ajándékba ad elektromos autókat a kórházaknak, most kiderült, hogy ezek bérautók

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője október elején jelentette be, hogy kormánytámogatással elektromos autókat vásároltak kórházi feladatok ellátására. A minisztérium összesen 249 elektromos Volkswagen Golfot vett, amelyeket kilencven egészségügyi intézmény között oszt szét - írja a Népszava.

A kórházigazgatók közül sokan nem értették, mi történik, elvégre ők nem kértek autókat, de úgy voltak vele, hogy az ajándék bizonyára jól jön, és Kásler el is mondta, mire lehet majd használni az autókat: egyebek mellett vérszállításra, személyzet szállítására, telephelyek közti közlekedésre.

Most azonban kiderült, hogy a kórházak igazából nem is ajándékba kapják ezeket az autókat. A kórházfenntartótól érkezett levelekben arról tájékoztatták az igazgatókat, hogy a következő öt évben a Volkswagen e-Golf típusú kocsikért darabonként és havonta 54 ezer forintot kell fizetniük, ha pedig évente 30 ezer kilométernél többet mennek az autókkal, kilométerenként 34 forintos pótdíjat kell fizetniük. A bérleti díjakat negyedévente kell majd befizetni.

A Magyar Államkincstár adatai szerint egyébként szeptember végére az egészségügyi intézményekben összegyűlt 58 milliárdnyi kifizetetlen számlával már csúcsot döntött az eladósodás. Közben több lap is arról írt, hogy miközben a kormány 12 millió forintért vette ezeket az autókat, Németországban a kereskedők ennél jóval alacsonyabb áron igyekeznek megszabadulni a modelltől, ugyanis hamarosan érkezik a kocsi olcsóbb és modernebb változata. (Népszava)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.