Tavaly már több mint 120 lakás ment el négyzetméterenként több mint egymillió forintért

ÉLET
2019 november 04., 05:29
comments 111

Miközben a belvárosi Dorottya utcában már csaknem 1,6 millió forintot kérnek a lakások négyzetméteréért, pár kilométerrel arrébb, a bűnügyi hírekben gyakran szereplő Hős utcában mindössze százezer forint a négyzetméterár, írja a Magyar Nemzet a KSH statisztikái alapján.

A város harmadik legdrágább közterülete, a Vörösmarty tér, ahol egy lakás négyzetmétere átlagosan 1,3 millió forintba kerül.
photo_camera A város harmadik legdrágább közterülete, a Vörösmarty tér, ahol egy lakás négyzetmétere átlagosan 1,3 millió forintba kerül. Fotó: botost/444.hu

Ezek szerint immár 19 olyan budapesti közterület van, ahol átlagosan legalább egymillió forntos négyzetméteráron cseréltek gazdát lakások 2018-ban. A legdrágább a belvárosi Dorottya utca, ahol a vevők átlagosan 1,6 millió forintot fizettek négyzetméterenként. A legdrágább közterületek listájának 2-4. helyén is V. kerületi ingatlanok találhatók: a 2. legdrágább a lipótvárosi Vértanúk tere 1,34 milliós négyzetméterenkénti átlagárral, az ebbe torkoló Vécsey utca a negyedik helyen van 1,23 milliós négyzetméterenkénti átlagárral. A két lipótvárosi terület közé ékelődve a Dorottya utca közvetlen szomszédjában levő Vörösmarty tér van, ott 1,31 millió forint a négyzetméterenkénti átlagár.

A legdrágább nem belvárosi környék az I. kerületi Bérc utca.

A Nemzet beszámolója szerint 2018-ban már több mint 120 lakás cserélt gazdát legalább egymillió forintos négyzetméteráron. Összességében tavaly már meghaladta a félmillió forintot a fővárosi ingatlanok négyzetméterenkéni átlagára, közben a város kétfelé szakadt. Ennek legékesebb példája a VIII. kerület, ahol a Corcin sétányon 915 ezer forint a lakások négyzetmétere, alig egy kilométerrel arrébb, a Benyovszky Móric utcában viszont csupán 270 ezer forint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.