Tavaly már több mint 120 lakás ment el négyzetméterenként több mint egymillió forintért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Miközben a belvárosi Dorottya utcában már csaknem 1,6 millió forintot kérnek a lakások négyzetméteréért, pár kilométerrel arrébb, a bűnügyi hírekben gyakran szereplő Hős utcában mindössze százezer forint a négyzetméterár, írja a Magyar Nemzet a KSH statisztikái alapján.

A város harmadik legdrágább közterülete, a Vörösmarty tér, ahol egy lakás négyzetmétere átlagosan 1,3 millió forintba kerül.Fotó: botost/444.hu

Ezek szerint immár 19 olyan budapesti közterület van, ahol átlagosan legalább egymillió forntos négyzetméteráron cseréltek gazdát lakások 2018-ban. A legdrágább a belvárosi Dorottya utca, ahol a vevők átlagosan 1,6 millió forintot fizettek négyzetméterenként. A legdrágább közterületek listájának 2-4. helyén is V. kerületi ingatlanok találhatók: a 2. legdrágább a lipótvárosi Vértanúk tere 1,34 milliós négyzetméterenkénti átlagárral, az ebbe torkoló Vécsey utca a negyedik helyen van 1,23 milliós négyzetméterenkénti átlagárral. A két lipótvárosi terület közé ékelődve a Dorottya utca közvetlen szomszédjában levő Vörösmarty tér van, ott 1,31 millió forint a négyzetméterenkénti átlagár.

A legdrágább nem belvárosi környék az I. kerületi Bérc utca.

A Nemzet beszámolója szerint 2018-ban már több mint 120 lakás cserélt gazdát legalább egymillió forintos négyzetméteráron. Összességében tavaly már meghaladta a félmillió forintot a fővárosi ingatlanok négyzetméterenkéni átlagára, közben a város kétfelé szakadt. Ennek legékesebb példája a VIII. kerület, ahol a Corcin sétányon 915 ezer forint a lakások négyzetmétere, alig egy kilométerrel arrébb, a Benyovszky Móric utcában viszont csupán 270 ezer forint.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.