30 medvét ajánlott fel egy krími férfi

Oleg Zubkov, aki több vadasparkot is működtet a nemrég Oroszországhoz csatolt Krím félszigeten, videoüzenetben fordult a nyilvánossághoz, kérve, hogy vegyenek át tőle 30 medvét, különben meg kell ölnie őket. A medvék a Szimferopoltól 46 kilométerre lévő Tajga oroszlánparkban élnek több mint 2500 nagytestű állattal, többnyire oroszlánokkal és tigrisekkel együtt. Zubkov cirkuszokból és privát vadasparkokból szedte össze a medvéket, de azt mondja, miután állategészségügyi szakemberek bizonyos szabályok megsértése miatt 3 hónapja bezáratták a parkját, már nem tudja megfelelően a gondjukat viselni.

A férfi, aki 95 óta működtet vadasparkokat, azt mondja, elborzasztja, hogy meg kellett hoznia ezt a döntést, hiszen évek óta menti és gondozza az állatait, de nincs más választása, hiszen a Krím 2014-es orosz megszállása óta folyamatos összetűzései vannak az új hatóságokkal.

Mivel Zubkov parkja többé nem kap állami támogatást, a belépőjegyekből kell eltartania magát, ez azonban a 3 hónapos zárás miatt szintén nehézkes. A férfi szerint a medvék felkínálása csak az első a sorban, ha nem javulnak a körülmények, az oroszlánok és a tigrisek is hasonló sorsra jutnak.

A krími hatóságok szerint a Tajga parkot azért vizsgálták és bírságolták, mert 2018-ban egy oroszlán megharapta itt egy turista kezét, de Zubkov szerint ez volt az egyetlen baleset a parkban. A férfi másik állatparkjával, a Jalta mellett lévő Fairytale-lel kapcsolatban szintén egyre több bejelentés és panasz érkezett az utóbbi hónapokban, ezek általában arról szóltak, hogy rosszul tartják itt az állatokat. (The Moscow Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.