30 medvét ajánlott fel egy krími férfi

külföld
2019 november 17., 16:32
comments 91

Oleg Zubkov, aki több vadasparkot is működtet a nemrég Oroszországhoz csatolt Krím félszigeten, videoüzenetben fordult a nyilvánossághoz, kérve, hogy vegyenek át tőle 30 medvét, különben meg kell ölnie őket. A medvék a Szimferopoltól 46 kilométerre lévő Tajga oroszlánparkban élnek több mint 2500 nagytestű állattal, többnyire oroszlánokkal és tigrisekkel együtt. Zubkov cirkuszokból és privát vadasparkokból szedte össze a medvéket, de azt mondja, miután állategészségügyi szakemberek bizonyos szabályok megsértése miatt 3 hónapja bezáratták a parkját, már nem tudja megfelelően a gondjukat viselni.

link Forrás

A férfi, aki 95 óta működtet vadasparkokat, azt mondja, elborzasztja, hogy meg kellett hoznia ezt a döntést, hiszen évek óta menti és gondozza az állatait, de nincs más választása, hiszen a Krím 2014-es orosz megszállása óta folyamatos összetűzései vannak az új hatóságokkal.

Mivel Zubkov parkja többé nem kap állami támogatást, a belépőjegyekből kell eltartania magát, ez azonban a 3 hónapos zárás miatt szintén nehézkes. A férfi szerint a medvék felkínálása csak az első a sorban, ha nem javulnak a körülmények, az oroszlánok és a tigrisek is hasonló sorsra jutnak.

link Forrás

A krími hatóságok szerint a Tajga parkot azért vizsgálták és bírságolták, mert 2018-ban egy oroszlán megharapta itt egy turista kezét, de Zubkov szerint ez volt az egyetlen baleset a parkban. A férfi másik állatparkjával, a Jalta mellett lévő Fairytale-lel kapcsolatban szintén egyre több bejelentés és panasz érkezett az utóbbi hónapokban, ezek általában arról szóltak, hogy rosszul tartják itt az állatokat. (The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.