30 medvét ajánlott fel egy krími férfi

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Oleg Zubkov, aki több vadasparkot is működtet a nemrég Oroszországhoz csatolt Krím félszigeten, videoüzenetben fordult a nyilvánossághoz, kérve, hogy vegyenek át tőle 30 medvét, különben meg kell ölnie őket. A medvék a Szimferopoltól 46 kilométerre lévő Tajga oroszlánparkban élnek több mint 2500 nagytestű állattal, többnyire oroszlánokkal és tigrisekkel együtt. Zubkov cirkuszokból és privát vadasparkokból szedte össze a medvéket, de azt mondja, miután állategészségügyi szakemberek bizonyos szabályok megsértése miatt 3 hónapja bezáratták a parkját, már nem tudja megfelelően a gondjukat viselni.

A férfi, aki 95 óta működtet vadasparkokat, azt mondja, elborzasztja, hogy meg kellett hoznia ezt a döntést, hiszen évek óta menti és gondozza az állatait, de nincs más választása, hiszen a Krím 2014-es orosz megszállása óta folyamatos összetűzései vannak az új hatóságokkal.

Mivel Zubkov parkja többé nem kap állami támogatást, a belépőjegyekből kell eltartania magát, ez azonban a 3 hónapos zárás miatt szintén nehézkes. A férfi szerint a medvék felkínálása csak az első a sorban, ha nem javulnak a körülmények, az oroszlánok és a tigrisek is hasonló sorsra jutnak.

A krími hatóságok szerint a Tajga parkot azért vizsgálták és bírságolták, mert 2018-ban egy oroszlán megharapta itt egy turista kezét, de Zubkov szerint ez volt az egyetlen baleset a parkban. A férfi másik állatparkjával, a Jalta mellett lévő Fairytale-lel kapcsolatban szintén egyre több bejelentés és panasz érkezett az utóbbi hónapokban, ezek általában arról szóltak, hogy rosszul tartják itt az állatokat. (The Moscow Times)