A Momentum és Hadházyék országos népszavazást kezdeményeznének a 120 milliárdos atlétikai stadionról

2019 november 20., szerda 20:11
334

Fekete-Győr András az Inforádióban azt mondta: ha a kormány nem teljesíti a főváros feltételeit, megkérdezik a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból atlétikai stadiont építeni.

A Momentum elnöke azt mondta, a párt támogatja egy multifunkcionális kézilabdacsarnok megépítését, de a 120 milliárd forintos atlétikai stadion terveit a jelenlegi formájában ellenzi.

A Fővárosi Közgyűlés a jövő heti ülésén határozhatja meg a feltételeit, ezek az egészségügyre és az atlétikai projekt átalakítására vonatkoznak majd.

Fekete-Győr kétli, hogy a kormány az Egészséges Budapest programot teljesíteni tudná, de ha ezt nem teszi, akkor egy országos népszavazással kérdezik meg a magyarokat, hogy szeretnének-e 120 milliárdból egy atlétikai stadiont építeni. (Azt is mondta, hogy az október 13-ai önkormányzati választás utáni békülékeny kormányzati hozzáállást már nem érzi.)

A népszavazási kérdést már hitelesítették, de az aláírásgyűjtés megkezdésével megvárják a kormány válaszát arra, amit a budapestiek kérnek. Fekete-Győr elmondta azt is, hogy a Momentum támogatja a dugódíjat, a dízelautók kitiltását, és a rakpartok zöldítését, de ezekre konkrét tervek még nincsenek, csak víziók és politikai szándék.

Az eredeti kezdeményező Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, aki a Facebookon azt írta, bár az atlétikai stadiont Budapestre tervezik, a költségeit az egész országnak kell állnia. „Kassai Dániel kollégám már korábban beadott egy országos népszavazási kezdeményezést, amely a konkrét, ferencvárosi helyszínen akadályozná meg az építkezést. A kérdés át is ment a Kúrián. Ha a Fővárosi Közgyűlés nem dönt záros határidőn belül, de kellő erő ellenzi a stadionépítést, meg lehet kezdeni a gyűjtést és el lehet érni a beruházás lefújását. Biztos vagyok benne, hogy össze tudunk szedni 200 ezer aláírást, nem kell hozzá négy hónap sem” – írta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt