Strache aranyrudakat, benzint és rengeteg készpénzt tartott otthon

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Heinz-Christian Strache, az osztrák FPÖ korábbi vezetője és korábbi alkancellár nagy mennyiségű készpénzt, aranyrudakat és benzint tartott otthonában, arra készülve, hogy az EU korlátozza vagy megszünteti a készpénz használatát és/vagy a NATO megszállja Ausztriát. Ezekről a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung kapott fotókat a bukott politikus egyik korábbi testőrétől, aki feltehetően a kirúgása miatti bosszúból akarta lejáratni Strachét.

A volt alkancellár ellen egyébként nyomoznak az osztrák hatóságok, miután (nem sokkal Budapesten tett baráti hangulatú látogatását követően) rejtett kamerás felvételek kerültek nyilvánosságra, amiken Strache egyebek mellett arról beszélt, hogy pártja illegális támogatásokban részesül, valamint hogy olyan médiát akar, mint amilyen Orbánnak van, és hogy hogyan tudna közbeszerzéseket lezsírozni.

Strache és Orbán BudapestenFotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Az már novemberben kiderült a nyomozás miatt, hogy Strache nagy mennyiségű aranyat, benzint és készpénzt tartott otthon, az viszont csak most derült ki, miért halmozta fel ezeket a készleteket, és arra is most derült fény, hogy nemcsak otthon, de a pártja egyik ingatlanában is komoly mennyiségű aranyat halmozott fel. Autójának csomagtartójában egyébként titkos zsebekben fekete gumikkal összekötegelt 50 és százeurósok voltak.

A testőr szerint ezen kívül Strache gyógyító erejűnek hitt fémdarabokat is hordott az alsónadrágjában, és egészen meredek ezoterikus gyógymódokban hitt, Orbán Viktor jóbarátja sámánnal is vizsgáltatta magát. (Kronen Zeitung)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.