Az ügyészség még a külügyminisztériumnál is jobban megbecsüli dolgozóit az ünnepek előtt

Több mint két és fél milliárd forintot kapott csaknem négyezer ügyészségi alkalmazott év végén. Fejenként így átlagosan 650 ezer jutott egy-egy munkatársnak – írta meg a Népszava a Legfőbb Ügyészség közérdekű adatigénylésére küldött válasza alapján.

Néhány adat, amivel ezt össze lehet vetni, hasonlóan közpénzből működő intézményeknél:

  • a külügy év végi „motivációs juttatásként” több mint 263 millió forintot osztott szét. Szijjártó Péter minisztériumának 686 dolgozója részesült jutalomban, vagyis átlagosan 384 ezer forintot vihettek haza - értesült a 24.hu.
  • a Magyar Nemzeti Banknál átlagosan fejenként 537 ezer forintot kaptak a dolgozók, összesen csaknem félmilliárd forintot osztottak szét, írta meg szintén a 24.hu.

Érdekesség: Polt Péter felesége havi ötmilliós fizetésért dolgozott az MNB-ben, ahová felvette a főügyész lányát is dolgozni, mielőtt Orbán Viktor kinevezte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettesének. De nem mindenki érdemelt ekkora megbecsülést az államtól:

  • A mentősöknek a kollektív szerződés szerint 37 ezer forint járt volna, de ehelyett sokan csak párezer forintot kaptak a Népszava szerint.
  • A Klebelsberg Központ és a tankerületek alá tartozó iskolák többségében semmit nem kapnak a pedagógusok, de voltak kivételek: a Népszava értesülése szerint két pesti tankerületben fejenként 3-4 ezer forinttal tették szebbé az ünnepeket.
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.