Menesztette Kim Rasmussent a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége

sport
2020 január 07., 16:36

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége a mai ülésén döntött a női kézilabda-válogatott kapitányi posztjáról, és úgy döntöttek, megválnak a 2016-ban kinevezett Kim Rasmussen szövetségi kapitánytól – írja az Index.

Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a nőõi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen Lipcsében 2017. december 10-én.
photo_camera Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a nőõi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen Lipcsében 2017. december 10-én. Fotó: Filip Singer / MTI / MTVA

A BL-győztes dán szakember csapata a világbajnokságon csak a 14. lett, ez történelmi bukás volt, a doppingbotrány miatt tartalékos Románia úgy nyert, hogy az egész meccsen csak az utolsó másodpercekben tudta megszerezni a vezetést.

Kim Rasmussen a meccs után a személye elleni támadásról beszélt (viselkedésével nehéz helyzetbe hozta a csapatát), a nemzetközi szövetség (IHF) felfüggesztette. Annak az etikai bizottsága még nem ült össze, de az MKSZ elnöksége nem várta meg az IHF döntését, Pálinger Katalin szakágvezető délután közölte vele, nem folytathatja. (Index)