Egy évre eltiltották a gyorskorcsolyázó Burján Csabát

sport
2020 február 05., 17:29

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) etikai és fegyelmi bizottsága egy évre eltiltotta az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, Burján Csabát.

A testület a közlemény szerint megállapította, hogy a versenyző a közösségi médiában december 3-án közzétett bejegyzésével fegyelmi és etikai vétséget követett el, ezért „a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban, a válogatott edzéseken és edzőtáborban való részvételtől, valamint az MOKSZ versenynaptárában szereplő versenyektől egy év időtartamra eltiltotta”.

Burján büntetése december 5-én jár le.

Burján Csaba rövidpályás gyorskorcsolyázó érkezik a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségére a Gyakorló Jégcsarnokba 2018. február 25-én.
photo_camera Burján Csaba rövidpályás gyorskorcsolyázó érkezik a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségére a Gyakorló Jégcsarnokba 2018. február 25-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A 25 éves sportoló tavaly december elején Kínát sértő mondatot („F*ckin China”) posztolt a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve Instagram-oldalára, amikor a válogatott Nagojából utazott Sanghajba. A poszt annyira felháborította a válogatott kínai edzőjét, Csang Csing Linát, hogy lemondott.