Erős élmény most visszanézni a videót, amin Harvey Weinstein megbecsült emberként szexistázta Bernie Sanderst

külföld
2020 február 25., 06:25

Miután hétfőn bűnösnek mondta ki az esküdtszék Harvey Weinstein filmproducert nemi erőszak miatt New Yorkban, az interneten újra keringeni kezdett egy videó, ami elég jól megmutatja, mekkorát változott a világ az elmúlt négy évben.

A felelevenített 2016-os felvételen Harvey Weinstein az MSNBC csatorna reggeli műsorában arról beszél: Bernie Sanders szexista.

link Forrás

A Hillary Clinton mellett kiálló Weinstein akkor azt mondta, 18 éves lánya arról beszélt neki, hogy hogyan mondhatja Bernie Sanders azt Hillary Clintonról, hogy nincsenek meg a képességei. Szerinte lánya és barátai ezt elég szexista dolognak tekintették, mert hogy ne lettek volna meg külügyminiszternek a képességei, aki 103 országot látogatott meg.

Ez 2016 áprilisában volt. 2017 őszén aztán megjelent a Weinstein zaklatási ügyeiről szóló New Yorker-cikk, ami elindította a metoo-mozgalmat is.

Négy évvel ezelőtt Harvey Weinstein Hollywood egyik leghatalmasabb alakja volt, tévéműsorok megbecsült vendége, akinek adtak a szavára - mára világszerte megvetett figura, akinek a neve egyet jelent a szexuális zaklatással. Bernie Sanders pedig akkor még inkább politikai különlegesség volt elkötelezett rajongókkal - mára a Demokrata párti elnökjelöltség első számú esélyese.