Erős élmény most visszanézni a videót, amin Harvey Weinstein megbecsült emberként szexistázta Bernie Sanderst

Miután hétfőn bűnösnek mondta ki az esküdtszék Harvey Weinstein filmproducert nemi erőszak miatt New Yorkban, az interneten újra keringeni kezdett egy videó, ami elég jól megmutatja, mekkorát változott a világ az elmúlt négy évben.

A felelevenített 2016-os felvételen Harvey Weinstein az MSNBC csatorna reggeli műsorában arról beszél: Bernie Sanders szexista.

A Hillary Clinton mellett kiálló Weinstein akkor azt mondta, 18 éves lánya arról beszélt neki, hogy hogyan mondhatja Bernie Sanders azt Hillary Clintonról, hogy nincsenek meg a képességei. Szerinte lánya és barátai ezt elég szexista dolognak tekintették, mert hogy ne lettek volna meg külügyminiszternek a képességei, aki 103 országot látogatott meg.

Ez 2016 áprilisában volt. 2017 őszén aztán megjelent a Weinstein zaklatási ügyeiről szóló New Yorker-cikk, ami elindította a metoo-mozgalmat is.

Négy évvel ezelőtt Harvey Weinstein Hollywood egyik leghatalmasabb alakja volt, tévéműsorok megbecsült vendége, akinek adtak a szavára - mára világszerte megvetett figura, akinek a neve egyet jelent a szexuális zaklatással. Bernie Sanders pedig akkor még inkább politikai különlegesség volt elkötelezett rajongókkal - mára a Demokrata párti elnökjelöltség első számú esélyese.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó