Meghalt Jens Nygaard Knudsen, a Lego-figurák alkotója

Jens Nygaard Knudsen, a Lego-figurák alkotója.Fotó: Lego / Twitter

78 éves korában elhunyt Jens Nygaard Knudsen, "a játékipar ismeretlen hőse", a Lego-figurák alkotója. "Mély szomorúsággal hallottuk, hogy Jens Nygaard Knudsen ... eltávozott" - írta a Twitteren a Lego.

"Köszönjük, Jens, az ötleteidet, a képzeletedet, és hogy építők generációit inspiráltad" - írták.

Knudsen ALS-ben szenvedett, február 19-én, nyugat-dániai otthonában hunyt el, közölte egykori kollégája, Niels Milan Pedersen az AFP francia hírügynökséggel.

"Fantasztikus volt a képzelete. Amikor brainstormoltunk, az inkább agyhurrikán volt, annyi ötlete volt" - mondta Pedersen.

Knudsen 1968-2000 között dolgozott a Legónál, a figurák mellett ő fejlesztette a kastélyos és az űrkészleteket is. "Valójában ő a játékipar egyik ismeretlen hőse" - írta róla a Lego dizájnrészlegéért felelős elnökhelyettese, Matthew Ashton. "Nélküle én magam sem kaptam volna ihletet arra, amit ma csinálok. Néküle nem is ez lenne a munkám" - írta. (Via CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.