Meghalt Jens Nygaard Knudsen, a Lego-figurák alkotója

Jens Nygaard Knudsen, a Lego-figurák alkotója.Fotó: Lego / Twitter

78 éves korában elhunyt Jens Nygaard Knudsen, "a játékipar ismeretlen hőse", a Lego-figurák alkotója. "Mély szomorúsággal hallottuk, hogy Jens Nygaard Knudsen ... eltávozott" - írta a Twitteren a Lego.

"Köszönjük, Jens, az ötleteidet, a képzeletedet, és hogy építők generációit inspiráltad" - írták.

Knudsen ALS-ben szenvedett, február 19-én, nyugat-dániai otthonában hunyt el, közölte egykori kollégája, Niels Milan Pedersen az AFP francia hírügynökséggel.

"Fantasztikus volt a képzelete. Amikor brainstormoltunk, az inkább agyhurrikán volt, annyi ötlete volt" - mondta Pedersen.

Knudsen 1968-2000 között dolgozott a Legónál, a figurák mellett ő fejlesztette a kastélyos és az űrkészleteket is. "Valójában ő a játékipar egyik ismeretlen hőse" - írta róla a Lego dizájnrészlegéért felelős elnökhelyettese, Matthew Ashton. "Nélküle én magam sem kaptam volna ihletet arra, amit ma csinálok. Néküle nem is ez lenne a munkám" - írta. (Via CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér