Kövér László házelnök szerint a Parlament mint a vita színpada szinte teljesen elvesztette a jelentőségét

Két, egymással kompromisszumra nem hozható oldal világméretű összecsapásáról beszélt a Katolikus Rádióban az Országgyűlés elnöke – írja az MTI.

Kövér László szerint az egyik oldalon azok állnak, akik azt gondolják, létezhet olyan demokrácia, amelyik a korlátlan szabadságra épül, a másik oldalon pedig azok, akik szerint a demokrácia csak a rend és a szabadság egyensúlyára épülhet.

Azt mondta, a demokrácia nem lehet ellentétes a többség akaratával, márpedig úgy látszik, Európában most ez lesz a trend. Kövér kérdésesnek nevezte az EU jövőjét, azt mondta, nem merne nagy téteket feltenni arra, hogy 2030-ban még lesz Európai Unió.

A gyöngyöspatai kárpótlási ügyben szerinte egy szűk kisebbség az ügyvédek és a „Soros-féle háttérhatalom” hálózatának segítségével jelentős összegeket akar zsebre tenni. Jog és igazság nem kerülhet egymással szembe – mondta.

Kövér szerint a fiatal korosztályból olyan képviselők kerültek be a Parlamentbe, akiknek a neveltetése erős hiányosságokat mutat, de szerint súlyosabb probléma, hogy a kommunikáció is megváltozott, és a Parlament mint a vita színpada szinte teljes mértékben elvesztette jelentőségét. A botrány az, amivel az internetes oldalakra fel tudnak kerülni, az érvek, a másik véleménye nem számít – véli Kövér László, aki 2010 óta az Országgyűlés elnöke.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér