Kövér László házelnök szerint a Parlament mint a vita színpada szinte teljesen elvesztette a jelentőségét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két, egymással kompromisszumra nem hozható oldal világméretű összecsapásáról beszélt a Katolikus Rádióban az Országgyűlés elnöke – írja az MTI.

Kövér László szerint az egyik oldalon azok állnak, akik azt gondolják, létezhet olyan demokrácia, amelyik a korlátlan szabadságra épül, a másik oldalon pedig azok, akik szerint a demokrácia csak a rend és a szabadság egyensúlyára épülhet.

Azt mondta, a demokrácia nem lehet ellentétes a többség akaratával, márpedig úgy látszik, Európában most ez lesz a trend. Kövér kérdésesnek nevezte az EU jövőjét, azt mondta, nem merne nagy téteket feltenni arra, hogy 2030-ban még lesz Európai Unió.

A gyöngyöspatai kárpótlási ügyben szerinte egy szűk kisebbség az ügyvédek és a „Soros-féle háttérhatalom” hálózatának segítségével jelentős összegeket akar zsebre tenni. Jog és igazság nem kerülhet egymással szembe – mondta.

Kövér szerint a fiatal korosztályból olyan képviselők kerültek be a Parlamentbe, akiknek a neveltetése erős hiányosságokat mutat, de szerint súlyosabb probléma, hogy a kommunikáció is megváltozott, és a Parlament mint a vita színpada szinte teljes mértékben elvesztette jelentőségét. A botrány az, amivel az internetes oldalakra fel tudnak kerülni, az érvek, a másik véleménye nem számít – véli Kövér László, aki 2010 óta az Országgyűlés elnöke.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!