Egy 30 éves férfi a BKV-n fenyegetőzött, ütött, látássérültet lökött el, és tapétavágóval is megtámadott egy utast

bűnügy
2020 március 17., 08:48

Egy férfi a budapesti tömegközlekedés során több sértettet is bántalmazott előzetes szóváltás után, a Fővárosi Főügyészség ezért vádat emelt ellene, és letöltendő börtönbüntetésre ítélést indítványoz.

A vádirat szerint a 30 éves vádlott 2018 novemberében budapesti tömegközlekedési eszközökön utazva három alkalommal is úgy keveredett konfliktusba, hogy a szóváltás másik részesét bántalmazta.

Egyszer egy időskorú és látássérült sértettet, miután leszállt a buszról, fejen ütött, és ellökött. A sértett beütötte a fejét és közvetett életveszélyes sérülést szenvedett. Egy másik alkalommal tapétavágóval vágott meg egy sértettet, illetve volt, hogy a közlekedési eszközről leszállva követni kezdte az utastársát, és ököllel megütötte. Egyszer pedig egy buszmegállóban várakozó, általa látásból ismert nőt kezdett el előzmény nélkül fenyegetni.

photo_camera Illusztráció: botost/444.hu

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság és zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A vádirat szerinti bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályok alapján – 2-től 11 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A vádlott letartóztatásban van, és az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság letöltendő börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.