Egy 30 éves férfi a BKV-n fenyegetőzött, ütött, látássérültet lökött el, és tapétavágóval is megtámadott egy utast

Egy férfi a budapesti tömegközlekedés során több sértettet is bántalmazott előzetes szóváltás után, a Fővárosi Főügyészség ezért vádat emelt ellene, és letöltendő börtönbüntetésre ítélést indítványoz.

A vádirat szerint a 30 éves vádlott 2018 novemberében budapesti tömegközlekedési eszközökön utazva három alkalommal is úgy keveredett konfliktusba, hogy a szóváltás másik részesét bántalmazta.

Egyszer egy időskorú és látássérült sértettet, miután leszállt a buszról, fejen ütött, és ellökött. A sértett beütötte a fejét és közvetett életveszélyes sérülést szenvedett. Egy másik alkalommal tapétavágóval vágott meg egy sértettet, illetve volt, hogy a közlekedési eszközről leszállva követni kezdte az utastársát, és ököllel megütötte. Egyszer pedig egy buszmegállóban várakozó, általa látásból ismert nőt kezdett el előzmény nélkül fenyegetni.

Illusztráció: botost/444.hu

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság és zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A vádirat szerinti bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályok alapján – 2-től 11 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A vádlott letartóztatásban van, és az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság letöltendő börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér