Nem szedi le a Twitter Elon Musk hamis információt terjesztő posztját a gyerekek immunitásáról

TECH
2020 március 20., 10:02

„A tweet teljes kontextusát és következtetését megvizsgálva arra jutottunk, hogy nem ütközik a szabályzatunkba” - közölte a Twitter, miután a Verge megkérdezte, el fogják-e távolítani Elon Musk felháborodást kiváltó posztját arról, hogy a gyerekek ellenállnak a koronavírusnak. A cég még hozzátette, hogy továbbra is szakértőkkel, köztük egészségügyi hatóságokkal fognak konzultálni arról, hogy mi számít káros tartalomnak, és mi nem.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Tesla és a SpaceX alapítója azt írta, „a gyerekek alapvetően immúnisak”, és azok az idősek vannak veszélyben, akik már eleve valamilyen betegséggel küzdenek. „Valószínűleg az a legkockázatosabb, ha a gyerekek közvetlen kontaktba kerülnek a nagyszüleikkel” - írta.

link Forrás

A Twitter a hét elején jelentette be, hogy a Facebookkal és más techcégekkel együtt harcolni fognak a koronavírussal kapcsolatos hamis információterjedés ellen. Azt írták, fellépnek az olyan posztokkal szemben, amelyek közvetlenül ellentmondanak a szakértők által osztott egészségügyi információknak. Példaként pont azt hozták fel, hogy

le fogják szedni, ha valaki hamis információkat terjeszt a lappangási időszakban lehetséges fertőzésről, vagy ha valaki azt írja, „a Covid-19 nem fertőz gyerekeket, hiszen még egyetlen beteg gyereket sem láttunk”.  

Elon Musk a 68. Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson 2017. szeptember 29-én.
photo_camera Elon Musk a 68. Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson 2017. szeptember 29-én. Fotó: Peter Parks/AFP

A gyerekek nem immúnisak a koronavírusra. Bár az idősebb korosztály körében valóban nagyobb arányban okoz súlyos tüneteket a fertőzés, ez nem jelenti azt, hogy a 65 éven aluliakra nem veszélyes a koronavírus. 

Egy több mint 2000, koronavírustól megbetegedett kínai gyereket megvizsgáló kutatás például arra jutott, hogy a gyerekek 4 százaléka semmilyen, 50 százaléka enyhe, 39 százaléka közepesen erős, 6 százaléka pedig súlyos tüneteket mutatott.

Elon Musk néhány napja arról tweetelt, hogy a koronavírus-pánikot nagyobb problémának tartja, mint magát a járványt, aztán a seriffnek kellett felszólítania, hogy tartsa be a törvényeket, és fogja vissza a termelést a fremonti Tesla-gyárban.