Azt mondja, túl későn lépett az EU a koronavírussal szemben, ezért lemond az Európai Kutatási Tanács elnöke

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke - erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán. A 24.hu híradása szerint Ferrari, aki január elején foglalta el a posztot, már kedden késő délután beadta lemondását Ursula von der Leyenek, az Európai Bizottság elnökének.

Ferrari a Financial Timesnek eljuttatott nyilatkozatában azt írta, rendkívül csalódott a világjárványra adott európai válasz miatt. Azt írta, a járvány gyors leküzdése érdekében egy tudományos program elindítását javasolta, de az ötletével politikai akadályokba ütközött. Emiatt el is vesztette hitét az EU teljes intézményrendszerében is.

„Elvesztettem a rendszerbe vetett hitem. Eleget láttam az Európai Unió tudományos irányításából és politikai működéséből” - írta.

A Financial Times szerint az Európai Kutatási Tanács vezetése Ferrari több ötletével sem értett egyet, egyebek mellett azzal sem, hogy a tanács a járvány rövid távú megoldására koncentráljon. (via 24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér