Karácsony: A Margitsziget lezárása is felvetődött

Budapest
2020 április 08., 13:37

A főpolgármester szerdai online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormányülésen a húsvéti időszak kapcsán korlátozó intézkedések merültek fel, így bizonyos közterületek lezárása is szóba jöhet. A hvg.hu beszámolója szerint Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a főváros is hozhat további korlátozó intézkedéseket. A kormány csütörtökön dönt arról, milyen további lépések szükségesek a koronavírus elleni védekezésben a húsvéti hosszú hétvége előtt.

A kerületekkel folytatott egyeztetések során több polgármester felvetette, hogy lezárná a népszerű közterületeket, így például a Városliget, a Normafa parkolóhelyeit, és a Margitsziget lezárása is szóba került. Minderről csütörtökön döntenek.

A szerdai kormányülésen Karácsony azt kérte, hogy tartsák fenn a kijárási korlátozást még egy hónapig.

Egyébként a húsvéti turistaroham elkerülése érdekében a települések sorra jelentik be a korlátozó intézkedéseiket: Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részlegesen lezárását is, Hollókőn a hagyományos húsvéti fesztivál is elmarad, a szarvasi polgármester pedig a rendőrséghez fordult, mert elárasztották a várost a turisták.