Kína jóváhagyta két kísérleti vakcina emberi tesztelését

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Xinhua hírügynökség keddi jelentése szerint a kínai kormány jóváhagyta két koronavírus elleni kísérleti vakcina emberi tesztelését. 

A vakcinákat a pekingi központú Sinovac Biotech, és az állami gyógyszergyártó partnere, a vuhani biológiai intézet laboránsai fejlesztik.  

Márciusban Kína már engedélyt adott a hadsereg egészségügyi kutatórészlege és a Cansino Bio biotech-vállalat által előállított vakcina klinikai tesztelésére is, nem sokkal azután, hogy az amerikai Moderna gyógyszergyártó bejelentette saját fejlesztésének kísérleti tesztelését az amerikai egészségügyi kutatóintézet laboratóriumában (US National Institutes of Health).

Az továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy egy éven belül védőoltást tudjanak fejleszteni bármilyen vakcinából. 

A Covid-19 2020. április 14-ig 114 ezer áldozatot szedett világszerte. A WHO egyértelmű álláspontja az, hogy biztonságos és hatékony vakcina szükséges a járvány feltartóztatásához, mivel nagyon valószínű, hogy ha a következő hónapokban lassul is a járvány, hamarosan újabb hullámokban törhet majd elő. (France24 / Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó