Drámaian nő az erdőirtás az Amazonas térségében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Idén március végéig 796,08 négyzetkilométernyi, az előző év azonos időszakához képest ötven százalékkal nagyobb területen pusztítottak már ki esőerdőt Brazíliában az Amazonas térségében a brazil űrkutatási hivatal (INPE) műholdas mérései szerint.

A környezetvédők és a kutatók szerint a fakitermelés mértéke várhatóan tovább fog emelkedni az év folyamán, mivel az erdőirtást felügyelő hatóságok valószínűleg lazítottak az ellenőrzéseken az új koronavírus-járvány miatt.

És mivel az erdőirtáson dolgozókhoz talán el se jutott a kötelező távolságtartás híre, a szakértők attól tartanak, hogy általuk a természetvédelmi területeken élő őslakosokat is elérheti a járvány. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!