Náci jogtudós, Putyin lefújta, az apja cége

napindító
2020 április 17., 05:09

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Keletre küldték portyázni a minisztériumi tanácsadót. Végül olyan cégnél talált maszkokat, ahol az apja az egyik vezető. Milliószámra érkeznek a koronavírus elleni védőfelszerelések Magyarországra. A közbeszerzések egyik nagy nyertese egy kevésbé ismert kínai-magyar cég, amelyhez a maszkokért hálálkodó Orbán Viktor könyökpacsija vezetett el.

Kásler nem adta ki az engedélyt, ezért nem fogad koronavírusos betegeket Csányi Sándor magánkórháza. Még március közepén ajánlottak fel 120 ágyat, a miniszter azóta nem bólintott rá.

Donald Tusk páros lábbal szállt bele Orbánba. A Néppárt elnöke szerint Carl Schmitt a hitleri náci párt jogtudósa büszke lenne Orbánra.

Az új számítási módszer 42 százalékkal emelte a koronavírusos halottak számát Spanyolországban. Azokat is beleszámolják már a statisztikába, akik idősotthonokban tüneteket mutattak, de nem tesztelték őket a haláluk előtt.

Vezető halálokká válhatott a COVID-19 betegség az Egyesült Államokban. Több mint ötször annyi amerikait vitt el, mint Pearl Harbor.

1992 óta először csökkent a kínai gazdaság teljesítménye. A vártnál nagyobb, 6,8 százalékos mínuszt hozott a koronavírusos első negyedév.

Putyin lefújta a győzelem napi díszszemlét. Oroszországban a járvány május 9-re még nem éri el a tetőpontját.

A millenniumi lehet az új elveszett generáció. Azt eddig is tudtuk, hogy a nyolcvanas-kilencvenes években születettek, a milleniumi generáció tagjai valószínűleg nem fognak tudni akkora vagyont felhalmozni, mint az idősebbek. A koronavírus okozta gazdasági leállás megadhatja nekik a kegyelemdöfést.